Гендиректор Oracle звинуватив голову HP у крадіжці

Поділитися
Генеральний директор корпорації Oracle Ларрі Еллісон звинуватив свого колегу - голову корпорації Hewlett-Packard (HP) Лео Апотекера у крадіжці. Еллісон стверджує, що Апотекер, який до цього очолював німецьку SAP, особисто керував схемою, за якою один із найбільших розробників ПЗ в Європі використовував програмне забезпечення, розроблене в Oracle.
Генеральний директор корпорації Oracle Ларрі Еллісон звинуватив свого колегу - голову корпорації Hewlett-Packard (HP) Лео Апотекера у крадіжці. Еллісон стверджує, що Апотекер, який до цього очолював німецьку SAP, особисто керував схемою, за якою один із найбільших розробників ПЗ в Європі використовував програмне забезпечення, розроблене в Oracle.Раніше SAP, один із найбільших розробників ПЗ в Європі, визнала в суді факт крадіжки інтелектуальної власності Oracle. Наступного тижня відбудеться суд присяжних, який визначить суму компенсації для врегулювання справи. Oracle наполягає на виплаті 2 мільярдів доларів, а SAP стверджує, що кількох десятків мільйонів доларів буде достатньо. "Кілька тижнів тому я звинуватив нового главу HP, Лео Апотекера, в участі у промисловому шпигунстві - будучи главою SAP, він брав участь в регулярній крадіжці інтелектуальної власності Oracle", - зазначив еліонів в судовому заяві. Раніше Oracle і HP були партнерами, проте за останні кілька місяць відносини між двома корпораціями помітно ускладнилися. Справа в тому, що в серпні 2010 року через корпоративний скандал HP був змушений залишити Марк Херд, старий друг Еллісона. Незабаром Херд був призначений президентом корпорації Oracle. Менш ніж через добу після цього HP подала на свого колишнього гендиректора до суду, заявивши, що Херд "порушив умови розірвання трудового договору" і може розкрити комерційні таємниці нового роботодавця. Через два тижні розбіжності між двома корпораціями були улагоджені - HP відкликала судовий позов проти Херда, а той пообіцяв не розголошувати її конфіденційні дані.

За матеріалами: Вести.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі