АМКУ змусив авіакомпанії Коломойського знизити вартість авіаквитків

Поділитися
Авіакомпанії «АероСвіт», «Донбасенерго» та «Дніпроавіа», які входять до об’єднаного авіаальянсу, знизять вартість квитків на внутрішні авіарейси. Зокрема, вже з 1 листопада цього року будуть запроваджені соціальні ціни на послуги внутрішнього авіасполучення, де вартість квитка в один напрямок не буде перевищувати 500 грн.
Авіакомпанії «АероСвіт», «Донбасенерго» та «Дніпроавіа», які входять до об’єднаного авіаальянсу, знизять вартість квитків на внутрішні авіарейси. Зокрема, вже з 1 листопада цього року будуть запроваджені соціальні ціни на послуги внутрішнього авіасполучення, де вартість квитка в один напрямок не буде перевищувати 500 грн.Як повідомили в прес-службі Антимонопольного комітету України (АМКУ), таку готовність висловили представники вищевказаних компаній у відповідь на вимогу відомства забезпечити економічно обґрунтовану вартість послуг з перевезення пасажирів регулярних внутрішніх авіа маршрутах та зробити їх більш доступними. Згідно інформації АМКУ, при цьому, як зазначили представники альянсу, такі ціни діятимуть на всіх напрямках та на всі дні тижня не менш ніж за 7 днів до дня вильоту, а відсоток таких квитків від загальної кількості квитків рейсу збільшиться від 5 до 20%. На сьогодні, як відомо, авіаквитки за пільговою ціною реалізуються за місяць до призначеної дати вильоту. Додатково Комітет рекомендував учасникам альянсу встановити граничний рівень вартості квитків у день вильоту. «Зобов’язання, які ми обумовили сьогодні, дозволять сформувати справедливі ціни на внутрішні авіаперевезення, об’єднання ж ресурсів дасть змогу учасникам альянсу на рівних конкурувати з іноземними авіакомпаніями, які зможуть вийти на ринок за умови приєднання України до Угоди «Про відкрите небо». Варто відзначити, що за результатами прийнятого рішення ми переконали компанії знизити ціни на авіаквитки вже з початку введення в дію зимового розкладу, а саме – з 1 листопада цього року», – прокоментував прийняте рішення в.о. голови АМКУ Юрій Кравченко. Як повідомлялося раніше, Антимонопольний комітет надав дозвіл авіакомпанії "Дніпроавіа" на приєднання до авіаальянсу "Украинская авиационная группа" разом з "АероСвітом" та "Донбасаеро". Нагадаємо, що авіакомпанії "АероСвіт", "Дніпроавіа" та "Донбасаеро" контролюються групою Приват бізнесмена Ігоря Коломойського.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі