Турчинов: Друкувати бюлетені мали право тільки чотири із 487 підприємств

Поділитися
Заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов стверджує, що лише чотири підприємства із 487, на яких друкувалися виборчі бюлетені для місцевих виборів, мають ліцензії.
Заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов стверджує, що лише чотири підприємства із 487, на яких друкувалися виборчі бюлетені для місцевих виборів, мають ліцензії.«Всього бюлетені для виборів 31 жовтня друкуються на 487 поліграфічних підприємствах. 30 мають якісь ліцензії. А підтвердження міністерства фінансів про те, що ці підприємства можуть друкувати документи суворої звітності, мають тільки чотири», - сказав Турчинов на прес-конференції у п'ятницю, 29 жовтня, в Києві. За його словами, фактично менше 1% підприємств, на яких друкувалися бюлетені, мають дозвіл друкувати ці бюлетені. Турчинов зазначив, що недотримання вимог закону при друкуванні виборчих бюлетенів, дає підставу стверджувати, що під час виборів до місцевих органів влади будуть фальсифікації. За його словами, у Харківській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Одеській областях представниками опозиційних політичних партій знайдено невраховані бюлетені. «Це один із найпотужніших елементів тотальної фальсифікації виборів до місцевих рад, які забезпечуються правлячою Партією регіонів з відома безпосередньо президента Віктора Януковича», - підкреслив Турчинов. За його словами, в Україні відсутні бюлетені, надруковані у відповідності з чинним законодавством, які б дозволили проводити 31 жовтня голосування до місцевих органів влади. Турчинов нагадав, що згідно з українським законодавством, документи суворої звітності повинні друкуватися підприємствами, які мають на це ліцензію, спеціальне технологічне обладнання та висококваліфікованих фахівців. «Друкуванням бюлетенів нерідко займалися люди випадкові», - заявив він, зазначивши, що з боку представників виборчкомів не було контролю за технологією виробництва виборчої документації. Як відомо, місцеві вибори в Україні відбудуться 31 жовтня. Сьогодні - останній день проведення передвиборної агітації.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі