ООН: Виробництво с / г продукції в Україні може зрости до 2019 року на 30%

Поділитися
Виробництво сільгосппродукції в Україні до 2019 року може вирости на 30% за умови підтримки цього сектору урядом. Про це йдеться в доповіді генерального секретаря ООН «Сільськогосподарський розвиток і продовольча безпека».

Виробництво сільгосппродукції в Україні до 2019 року може вирости на 30% за умови підтримки цього сектору урядом. Про це йдеться в доповіді генерального секретаря ООН «Сільськогосподарський розвиток і продовольча безпека».

На цьому тижні ця доповідь була в центрі уваги делегатів Другого комітету Генеральної Асамблеї ООН. У ньому повідомляється, що найбільш динамічний у світі розвиток сільськогосподарського сектору спостерігається в Бразилії: до 2019 року зростання в цій галузі складе 40% у порівнянні з періодом 2007-2009 років.

За цей же період зростання виробництва в США і Канаді прогнозується в межах 10-15%. А ось чистий обсяг сільськогосподарської продукції в 27 державах - членах Європейського союзу до 2019 року виросте менш ніж на 4%.

У доповіді повідомляється, що в Західній Європі спостерігається стагнація виробництва продовольства. Свій апетит країнам регіону доведеться все більшою мірою задовольняти за рахунок імпорту.

З точки зору виробництва продовольства на душу населення найвищі темпи зростання демонструє Східна Європа. У Росії (за умови підтримки урядом) зростання може скласти 26%.

Нагадаємо, що за 9 місяців 2010 року падіння виробництва в сільськогосподарському секторі Україні склало 1,3%, хоча в 2009 році це була єдина галузь, де не спостерігався спад.

За матеріалами Центру новин ООН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі