Україна створить державний фонд офсетного паперу

Поділитися
© snakeisland.com.ua
В Україні планують створити державний фонд офсетного паперу, який дозволить своєчасно забезпечувати реалізацію державних замовлень з друку підручників і книг на базі Державної акціонерної компанії «Українське видавничо-поліграфічне об'єднання». Про це в четвер, 4 листопада, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра Віктора Тихонова.
В Україні планують створити державний фонд офсетного паперу, який дозволить своєчасно забезпечувати реалізацію державних замовлень на друк підручників і книг на базі Державної акціонерної компанії «Українське видавничо-поліграфічне об'єднання». Про це в четвер, 4 листопада, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра Віктора Тихонова. Згідно з повідомленнями, відповідний проект розпорядження Кабінету міністрів «Про державний фонд офсетного паперу» було розглянуто на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства й гуманітарного розвитку. «Забезпечити видавництва офсетним папером вітчизняного виробництва - основна проблема МОН, яке є замовником з виготовлення друкованої продукції за державні кошти. Жидачівська паперова фабрика припинила випуск цього паперу взагалі, а Дніпропетровська зайняла монопольне становище, умови якої є неприйнятними», - зазначив Віктор Тихонов. Віце-прем'єр також повідомив, що сьогодні тонна офсетного паперу, вироблена Дніпропетровської фабрикою, коштує більше 11 тис грн., хоча ще в травні 2010 року, до початку реалізації державної програми з друку підручників, ціна офсетного паперу була 9 тис 600 грн. Щорічно для друку книг і підручників, за словами Віктора Тихонова, необхідно більше шести тисяч тон офсетного паперу. «Різниця в ціні на закупівлю паперу при потребі 6300 тонн на друк державного замовлення становить 8,8 мільйонів гривень, а це майже 550 тисяч підручників», - зазначив віце-прем'єр-міністр. Тихонов також сказав, що створення державного фонду офсетного паперу дозволить ефективно реалізовувати державну політику в поліграфічній сфері, раціонально використовувати кошти державного бюджету й своєчасно забезпечувати підручниками учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, вихованців дошкільних навчальних закладів.

За матеріалами: УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі