«Збройний барон» може постати перед американським судом у найближчі години

Поділитися
Підозрюваний у контрабанді зброї російський бізнесмен Віктор Бут доставлений до Нью-Йорку з Таїланду, повідомляє CNN. Віктор Бут, якого світова преса називає "збройним бароном", доставлений до США на борту зафрахтованого американською стороною літака.
Підозрюваний у контрабанді зброї російський бізнесмен Віктор Бут доставлений до Нью-Йорку з Таїланду, повідомляє CNN. Віктор Бут, якого світова преса називає "збройним бароном", доставлений до США на борту зафрахтованого американською стороною літака.До США Бут прилетів у супроводі співробітників американського управління по боротьбі з наркоторгівлею. За інформацією ЗМІ, Бут може постати перед федеральним судом Південного округу Нью-Йорка вже у найближчі години. Про це повідомило джерело у правоохоронних органах США на умовах анонімності. Звинувачення на адресу Бута висунула федеральна прокуратура Південного округу Нью-Йорка, яка традиційно займається гучними справами щодо іноземців, в тому числі пов'язаними з екстрадицією до США. У таких випадках обвинувачених після їх доставки на територію США конвоюють до федерального суду Південного округу Нью-Йорка для пред'явлення звинувачення або до розташованого поруч Манхеттенського центру тимчасового утримання. 20 серпня суд Таїланду ухвалив рішення про екстрадицію російського бізнесмена до США. Там Бута збираються судити за нібито висловлений намір продати портативні ракетно-зенітні комплекси колумбійським повстанцям. Екстрадиція росіянина була відкладена у зв'язку з додатковим розглядом справи. В кінці вересня Віктор Бут звернувся до президента Дмитра Медвєдєва і глави уряду Володимира Путіна з проханням надати допомогу йому і його родині. «Прошу вас надати юридичну посильну допомогу мені і моїй родині у цій нерівній боротьбі», — йдеться у заяві Бута, яку зачитала на прес-конференції в Москві мати підприємця Раїса. За словами росіянина, він не вірить у справедливість американського суду і сподівається, що російський уряд не допустить його екстрадиції. «Я ніколи не продавав зброю. Мій бізнес був абсолютно законним», — підкреслює в своєму листі Бут. На думку бізнесмена, Медвєдєв і Путін можуть знайти «вагомі доводи і аргументи» на користь його повернення на батьківщину. За словами джерела в Кремлі, Бут обрав не тих адресатів. «Взаємодією з урядом Таїланду з питань, пов'язаних зі справою Бута, займається МЗС Росії», — розповіло джерело. Бут був заарештований у Таїланді за запитом США про екстрадицію на початку березня 2008 року. У США його вважають найбільшим нелегальним торговцем озброєннями у світі. Бут заперечує всі звинувачення і заявляє, що ніколи не торгував зброєю, і що його авіатранспортний бізнес, який існував у 1993—2001 роках, був абсолютно легальним.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі