Мінфін обіцяє більше не випускати ПДВ-облігації

Поділитися
Випуску ПДВ-облігацій для погашення боргів із відшкодування податку на додану вартість у цьому році більше не буде. Про це журналістам повідомив міністр фінансів України Федір Ярошенко.

Випуску ПДВ-облігацій для погашення боргів із відшкодування податку на додану вартість у цьому році більше не буде. Про це журналістам повідомив міністр фінансів України Федір Ярошенко.

Ярошенко підкреслив, що випуск ПДВ-облігацій, що відбувся раніше, був разовим заходом.

«Це був разовий захід для того, щоб зняти напругу, яка була щодо відшкодування ПДВ», - сказав міністр.

Водночас Ярошенко зазначив, що заборгованість із відшкодування ПДВ знаходиться в межах 3 мільярдів гривень.

«У нас, відповідно до Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, заборгованість, як індикатор, повинна бути до 3 мільярдів. Ось до 3 мільярдів у нас і є», - сказав Ярошенко.

Нагадаємо, 11 листопада перший заступник міністра фінансів України Вадим Копилов повідомив, що Мінфін розраховує ліквідувати весь обсяг простроченої заборгованості з відшкодування податку на додану вартість до кінця року.

Як повідомлялося, Мінфін завершив випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для погашення простроченої заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) на суму на 16,4 мільярда гривень, здійснивши випуск четвертого траншу 31 серпня.

3 вересня перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова повідомила, що поточна заборгованість з відшкодування ПДВ становить близько 23 мільярдів гривень.

ПДВ-облігації випускаються для погашення накопиченої за 2009 рік і простроченої бюджетної заборгованості з відшкодування ПДВ. Платники податку надали 2 тисячі 569 заяв на оформлення відшкодування ПДВ шляхом видачі облігацій на загальну суму 17,792 мільярда гривень, що становить 91% від загальної суми податку, який підпадає під оформлення відшкодування.

Термін обігу паперів - 5 років під 5,5% річних. Планується, що щорічно буде гаситися по 20% від номіналу ПДВ-облігацій.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі