"Укрексімбанк" надасть Донецьку кредит 350 млн грн на закупівлю тролейбусів до Євро-2012

Поділитися
© loveopium.ru
Державний експортно-імпортний банк України ("Укрексімбанк") надасть Донецькому міськвиконкому кредит у розмірі 350 мільйонів гривень під 14,8% річних на закупівлю автобусів і тролейбусів в рамках підготовки до фінальної частини Євро-2012.
Державний експортно-імпортний банк України ("Укрексімбанк") надасть Донецькому міськвиконкому кредит у розмірі 350 мільйонів гривень під 14,8% річних на закупівлю автобусів і тролейбусів в рамках підготовки до фінальної частини Євро-2012.Як повідомляється у "Віснику державних закупівель", держбанк став переможцем відповідного тендеру. Згідно з інформацією, термін кредиту - до 30 квітня 2013 року. Вартість укладеного 5 листопада договору складає 51,8 мільйона гривень (14,8% від суми кредиту - ред.). Як повідомлялося, комунальне підприємство Донецької міськради - "Донелектроавтотранс" - в інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника, оприлюдненій 19 жовтня, оголосило про намір закупити у ТОВ "Львівські автобусні заводи" (ЛАЗ) 143 тролейбуси на загальну очікувану суму 349,1 млн грн. Рішенням Міністерства економіки від 21 жовтня ця закупівля була узгоджена. У той же час 27 жовтня великий вітчизняний виробник автобусів і тролейбусів - корпорація "Богдан" - подала скаргу в Антимонопольний комітет України з проханням скасувати закупівлю, вважаючи її проявом недобросовісної конкуренції. Водночас АМКУ відмовив корпорації у задоволенні скарги, визнавши достатніми надані замовником торгів обгрунтування застосування процедури закупівлі в одного учасника. Як повідомлялося, про намір закупити автобуси і тролейбуси до Євро-2012 в одного учасника - ТОВ "ЛАЗ" заявили всі чотири міста, що приймають чемпіонат - Київ, Львів, Донецьк і Харків. Кабінет міністрів України 30 березня 2010 року підписав із Львівським автобусним заводом меморандум, що передбачає постачання 2 тис. автобусів і 500 тролейбусів у міста, які прийматимуть фінальну частину Євро-2012. В Україні випуск тролейбусів у даний час налагодила також корпорація "Богдан", а автобуси, окрім "Богдана", випускають корпорації "Еталон" та "УкрАВТО" (малого та середнього класу).

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі