Підприємці заявляють про переслідування активістів акції протесту

Поділитися
© ZN.UA
Центральний штаб порятунку українського підприємництва заявляє, що влада використовує нові брудні технології для придушення волевиявлення громадян України, яке відбулося протягом 22 листопада – 2 грудня 2010 року на Майдані Незалежності і дістало назву «Місто волі». Про це сказано у заяві, розповсюдженій сьогодні, 6 грудня, прес-службою Центрального штабу порятунку українського підприємництва.
Центральний штаб порятунку українського підприємництва заявляє, що влада використовує нові брудні технології для придушення волевиявлення громадян України, яке відбулося протягом 22 листопада – 2 грудня 2010 року на Майдані Незалежності і дістало назву «Місто волі». Про це сказано у заяві, розповсюдженій сьогодні, 6 грудня, прес-службою Центрального штабу порятунку українського підприємництва.Згідно з повідомленням, правоохоронними органами розпочато потужний тиск на усіх, хто мав реальне відношення до організації акції. «Керівників груп з інших областей затримували просто на вокзалі, у багатьох містах активістів викликають на допити. Відомих правозахисників, керівників «Коаліції учасників Помаранчевої революції» Сергія Мельниченка і Петра Михайленка, які організували акцію 22 листопада на Майдані, почали «пресувати» ще з 16 листопада. Стосовно них 16 та 22 листопада складено протоколи і порушено адміністративну справу №3-5038/2010 за ст.185-1, ч.2 КУпАП, а пізніше порушено кримінальні справи за ст. 293 Кримінального кодексу України за фактом перекриття Хрещатику, за ст. 194 ККУ за фактом пошкодження громадського майна (тротуарної плитки). Не виключено, що будуть ще якісь звинувачення. Організаторами «Міста волі» займається вже не Головне управління МВС у м. Києві, а Управління по боротьбі з організованою злочинністю», - сказано у повідомленні. Крім того, Центральний штаб порятунку українського підприємництва заявляє про намір використати підприємців «в якості масовки політичних партій». «На 9:00 6 грудня Олександр Данилюк, який самозвано оголосив себе «генеральним координатором» акції підприємців, збирає мітинг, як він пояснює, «без заборони на використання партійної символіки». Простіше кажучи, підприємців хочуть використати», - сказано у заяві. Центральний штаб порятунку українського підприємництва заявляє, що не бачить потреби «у проведенні мітингів, базованих на відмові від вимоги скасування Податкового кодексу на потребу партійним забаганкам зношених опозиціонерів і піднятті нереальних і несвоєчасних гасел». «Сьогодні, окрім скасування Податкового кодексу, яку обіцяв президент Янукович, актуальним є питання безпеки учасників і організаторів громадянських виступів, яким вже нині загрожують кримінальним переслідуванням. «Коаліція учасників Помаранчевої революції» і Центральний штаб порятунку українського підприємництва проведуть у понеділок збори громадян на Європейській площі з вимогою припинити переслідування громадянських активістів. Акція почнеться 6 грудня 2010 року о 8:00», - сказано у повідомленні. Нагадаємо, підприємці протестували проти прийняття нового Податкового кодексу з 22 листопада 2010 року. Верховна Рада 2 грудня ухвалила Податковий кодекс з поправками президента, а глава держави підписав документ у п’ятницю, 3 грудня. У ніч з 2 на 3 грудня наметове містечко на Майдані Незалежності було розібране.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі