Японський космоліт не вийшов на орбіту Венери через збій у гальмівній системі

Поділитися
© ordzho.com
Японський дослідний космічний корабель "Акацукі" ("Світанок") не зумів вийти на орбіту Венери через неправильну роботу гальмівного пристрою, повідомляють інформагентства з посиланням на японське космічне агентство.
Японський дослідний космічний корабель "Акацукі" ("Світанок") не зумів вийти на орбіту Венери через неправильну роботу гальмівного пристрою, повідомляють інформагентства з посиланням на японське космічне агентство.Повідомляється, що гальмівний двигун, який повинен був гасити швидкість протягом 12 хвилин при наближенні до орбіти Венери, відпрацював лише 20-30% від заданого часу. О 1:49 за Києвом у вівторок космічний апарат наблизився до орбіти Венери і перевів двигун у режим гальмування, проте проскочив повз планету. У 1998 році японське космічне агентство направило до Марса зонд "Нодзомі", але апарат також не зміг вийти на орбіту планети. Науковий супутник "Акацукі" був запущений 20 травня з території Японії. У космічному відомстві повідомили, що інженерам на Землі вдалося відновити зв'язок з основною системою передачі даних «Акацукі», після того як вона була втрачена напередодні. Досі зв'язок з апаратом здійснювався з резервного каналу, який має менш просунуті можливості зв'язку. Відзначимо, що у липні цього року «Акацукі» вже підлітав до Венери, проте тоді закріплення апарату на орбіті не було передбачено через високу швидкість руху. Основне завдання апарату полягає у наукових дослідженнях Венери, зокрема, апарат чекає пошук активних вулканів та інших слідів активної геології цієї планети. У Jaxa кажуть, що «Акацукі» оснащений найсучаснішими пристроями спостережень і досліджень серед всіх апаратів, що коли-небудь були біля Венери або на її поверхні. «Акацукі» оснащений пристроями, які дозволяють досліджувати Венеру як у видимому діапазоні світла, так і в інфрачервоному та ультрафіолетовому. На підставі першої партії даних, переданих «Акацукі», японські вчені мають намір створити тривимірну карту поверхні Венери.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі