Депутати Європарламенту побоюються початку перегонів ядерних озброєнь на Близькому Сході

Поділитися
Депутати Європейського парламенту висловлюють заклопотаність у зв'язку з розвитком ядерної програми Ірану. На їхню думку, західні країни не надто досягли успіху у здійсненні тиску на Ісламську республіку.
Депутати Європейського парламенту висловлюють заклопотаність у зв'язку з розвитком ядерної програми Ірану. На їхню думку, західні країни не надто досягли успіху у здійсненні тиску на Ісламську республіку.Так, у ході зустрічі з ізраїльською парламентською делегацією, один з депутатів Європарламенту сказав, що відсутність всесвітньої підтримки санкцій проти Ірану значно послаблює їхню ефективність. На його думку, Тегеран зайняв дуже розумну позицію, постійно підкреслюючи, що не загрожує Європі, тому громадська думка в ЄС не вважає іранську загрозу настільки вже реальною і категорично опирається застосуванню сили проти Ісламської республіки. У той же час Бастіан Белдер, який очолює делегацію Європарламенту у зв'язках з Ізраїлем, сказав, що ситуація в Ірані дуже складна, країна зіткнулася з важкими економічними і соціальними проблемамію Більше того, всередині консервативних кіл почалися суперечки про майбутнє держави. Депутат впевнений, що ЄС повинен активно підтримувати іранську опозицію, яка виступає за демократизацію країни. Говорячи про ядерну програму Ірану, Белдер зазначив, що Тегеран спочатку зробив помилку, розпочавши роботи таємно від світу, і продовжує прямувати помилковим курсом, не бажаючи зробити програму прозорою. Між тим, парламентарій заявив, що існує реальна небезпека початку ядерних перегонів озброєнь на Близькому Сході, оскільки арабські держави вкрай заклопотані іранськими амбіціями і, як показали документи, опубліковані на сайті WikiLeaks, закликають США застосувати силу проти Ірану. Ці держави можуть також самі почати розробку ядерної зброї, і наслідки цього будуть катастрофічними.

За матеріалами NEWSru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі