Американські військові придумали спосіб, як захиститися від Wikileaks

Поділитися
Днями американським військовим під загрозою трибуналу заборонили користуватися будь-якими формами зйомних носіїв при роботі з комп'ютерами, що містять таємну інформацію. Ця заборона стала черговий заходом по боротьбі з витоками а-ля WikiLeaks.
Днями американським військовим під загрозою трибуналу заборонили користуватися будь-якими формами зйомних носіїв при роботі з комп'ютерами, що містять таємну інформацію. Ця заборона стала черговий заходом по боротьбі з витоками а-ля WikiLeaks.«Несанкціонована передача даних регулярно проводиться у таємних мережах за допомогою зйомних носіїв, і цим способом користуються інсайдери для викрадення секретної інформації. З метою знизити цю активність всі підрозділи ВПС повинні негайно припинити передачу даних мережі SIPRNET на зйомних носіях», - йдеться в одному з наказів, що опинилися в розпорядженні видання. Аналогічні накази отримали військовослужбовці інших родів військ. Один із військових, з яким поспілкувалися журналісти Wired, припустив, що це ускладнить роботу, оскільки комп'ютери з таємною інформацією часто або від'єднані від мережі, або пов'язані з нею слабкими каналами передачі даних. Яким саме чином передбачається взаємодіяти з від'єднаним від загальної мережі комп'ютерами, якщо виникне необхідність, наприклад, записати на їх жорсткі диски нові таємні документи, співрозмовник Wired не уточнив. Схоже, не йдеться про це і в наказі, укладачі якого, втім, чудово усвідомлюють проблему. Це випливає з наступної сентенції: «Користувачі зіткнуться з труднощами при передачі даних для оперативних потреб, що може перешкодити своєчасності виконання завдання». Тим не менше, у наказі недвозначно говориться про застосування до порушників ст. 92 Уніфікованого військового кодексу, яка передбачає передання їх під суд трибуналу. Нагадаємо, що екс-розвідник Бредлі Меннінг (Bradley Manning), який не без підстав є імовірним джерелом трьох останніх «мегавитоків» на WikiLeaks («афганські» та «іракські» документи, а також диппошта), виносив секретні документи з «бункера» на звичайному CD з невинною позначкою на кшталт «Lady Gaga». «Ніхто ні про що не підозрював і, швидше за все, ніколи й не запідозрить», - писав Меннінг своєму кумиру, колишньому хакеру Адріану Ламо (Adrian Lamo), який потім здав інсайдера у ФБР. У серпні, після викладення на WikiLeaks «афганських» документів, військові вжили додаткових запобіжних заходів. Зокрема, комп'ютери із таємною інформацією були позбавлені можливості запису на зйомні носії, а близько 60% комп'ютерів зараз підключені до системи, що відстежує аномальну поведінку. Тепер, після третього «зливу» (який, зауважимо, став можливим завдяки все тому ж старому витоку), армія вирішила ввести додатковий рівень «захисту». Два роки тому Пентагон вже забороняв використання USB-флешок, але тоді це було викликано необхідністю зупинити розповсюдження комп'ютерного вірусу. Офіційно факт кібератаки був визнаний тільки цього літа.

За матеріалами Вебпланета

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі