Російські рок-зірки попросили в Медведєва справедливості

Поділитися
Відомі російські рок-музиканти у вівторок направили лист президентові Дмитру Медведєву з закликом забезпечити винесення справедливого вироку в справі засновників нафтової компанії ЮКОС Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва.

Відомі російські рок-музиканти у вівторок направили лист президентові Дмитру Медведєву з закликом забезпечити винесення справедливого вироку в справі засновників нафтової компанії ЮКОС Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва.

Оголошення вироку Ходорковському і Лебедєву має розпочатися у середу в Хамовницькому суді міста Москви. Їх звинувачують у розкраданні нафти в особливо великому розмірі: прокуратура стверджує, що в період з 1998 по 2004 роки вони вкрали 218 мільйонів тонн нафти.

У 2005 році Ходорковський і Лебедєв вже були засуджені за сімома статтями, що зводиться до шахрайства та ухиляння від сплати податків. Міщанський суд засудив їх до дев'яти років позбавлення волі, після чого Мосміськсуд скоротив строк до восьми років.

"У нас у зверненні заклик - справедливо розібратися. Грубо кажучи, два рази сидіти за одне і те ж - не зовсім добре", - сказав один з авторів звернення до Президента, лідер групи "Акваріум" Борис Гребєнщиков.

За його словами, підписи під листом до Дмитра Медведєва також поставив Володимир Шахрін (група "Чайф"), Костянтин Кінчев (група "Аліса"), Андрій Макаревич ("Машина часу"), Олександр Скляр ("Ва-Банк '") та інші .

Андрій Макаревич в інтерв'ю «Бі-бі-сі» підтвердив, що таке звернення було надіслано Дмитру Медведєву в приватному порядку, і додав, що   музиканти, що підписали його,  хотіли уникнути розголосу і зайвої уваги з боку преси.

За словами Макаревича, сам він щиро сподівається на справедливий розгляд і законний вирок.

"Ви знаєте, у мене є надія, що здоровий глузд переможе, тому що межу абсурду вже перейдено", - сказав музикант.

Раніше з аналогічним листом на ім'я Медведєва звернулася група російських правозахисників, науковців, письменників та інших діячів культури. Автори висловлювали впевненість у невинності Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва і просили суд виправдати обох.

Крім того, британська газета Financial Times опублікувала лист західних політичних і громадських діячів, в якому міститься заклик до президента Росії «зупинити переслідування» Михайла Ходорковського.

За матеріалами: BBC Russian

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі