Як Азаров метро на Теремки відкривав (фоторепортаж)

Поділитися
Сьогодні, в середу 15 грудня, в Києві відкрили три нові станції метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії метрополітену - "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська". Експлуатаційна довжина ділянки становить 3,79 км, пропускна спроможність - більше 33,7 тисяч пасажирів на добу.
Сьогодні, в середу 15 грудня, в Києві відкрили три нові станції метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії метрополітену - "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська". Експлуатаційна довжина ділянки становить 3,79 км, пропускна спроможність - більше 33,7 тисяч пасажирів на добу.Урочисте відкриття станцій відбулося о 14:00 і пройшло за участю перших осіб держави та столиці: прем'єр-міністра Миколи Азарова, голови КМДА Олександра Попова, віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Віктора Тихонова, а також колишнього мера Києва Олександра Омельченка , заступника голови КМДА Анатолія Голубченка та інАзаров особисто проїхався по трьох станцій разом з журналістами і будівельниками.Введення в дію цих станцій істотно розвантажить станцію «Либідська», яка була  перевантажена, особливо в години пік. Частково розвантажиться і станція «Палац Україна».Існуючий пасажиропотік на цих станціях перерозподілиться між новими станціями. Як правило, практика показує, що після відкриття нових станцій на них поступово збільшується навантаження, зазначають у Київському метрополітені (на фото внизу - ст. "Деміївська").Таким чином, на сьогоднішній день Київський метрополітен налічує вже 49 діючих станцій (є ще дві транзитні станції, побудовані в основних конструкціях - «Львівська брама» і «Теличка»), 119 ескалаторів, встановлених на 25 станціях, 739 одиниць рухомого складу, а загальна експлуатаційна довжина колій метрополітену складає 63,69 км.

sbf_ftx/instagram

Фото: Андрій Товстиженко, "ДТ"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі