Європейці вважають переслідування Тимошенко проявом відсталості слов'ян в області демократії

Поділитися
Директор Центру ім. Бертольда Бейца при Німецькій раді із зовнішньої політики Олександр Рар вважає переслідування лідера опозиції Юлії Тимошенко нинішньою владою Україні неетичним і проявом відсталості слов'янських народів у сфері демократії.

Директор Центру ім. Бертольда Бейца при Німецькій раді із зовнішньої політики Олександр Рар вважає переслідування лідера опозиції Юлії Тимошенко нинішньою владою Україні неетичним і проявом відсталості слов'янських народів у сфері демократії.

Про це Рар заявив у ході експертного опитування Інституту Горшеніна про те, як ситуація з кримінальним переслідуванням Тимошенко може вплинути на взаємини України з ЄС.

Зокрема, Рар зазначив, що Європейський Союз, який відчуває розчарування, що в України спостерігається відхід від демократії, вже нічим не здивувати.

«Природно, треба сказати, у Тимошенко дуже багато було бруду в її колишньої кар'єрі і в економічних махінаціях, якими вона займалася весь час у роки, перед тим, як бути прем'єром. Це все відомо. Але вона, все-таки, була головою опозиції, тобто главою сил, які боролися за посаду президента України. Я думаю, що таку фігуру відразу після виборів - рік ще не пройшов з тих пір, як вибори закінчилися, - починати переслідувати - це завжди пахне політикою, помстою і приниженням», - сказав експерт.

Рар зазначив, що в даній ситуації переслідування Тимошенко є неетичним. «На жаль, в Україну - до речі, так само, як і в Росії, у Білорусі, - просто не терплять опозиції. І той, хто приходить до влади, відразу починає принижувати і знищувати своїх суперників. Це з демократією нічого спільного не має. На жаль, в цьому відношенні слов'янські народи ще набагато відстають від народів Західної Європи, де до вищих політикам, навіть якщо вони програли вибори, ставляться з великою часткою поваги », - сказав експерт.

Нагадаємо, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно лідера української опозиції, Тимошенко за нецільове використання коштів, отриманих урядом під її керівництвом від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу. З Тимошенко взято підписку про невиїзд.

Як заявили в БЮТ, вичерпну відповідь щодо екологічних Тимошенко дала ще 2 грудня під час тригодинного допиту в якості свідка: «Я пояснила слідчим, що гроші, отримані від реалізації Кіотського протоколу: це досить великі гроші - 320 мільйонів євро, не витрачені внікуди. Я показала слідчим, що вони знаходяться на спеціальних рахунках Міністерства охорони навколишнього середовища, і що в будь-який момент, коли новий уряд пройде всі без виключення процедури, які дадуть можливість ці гроші витратити на екологічні програми, вони можуть бути витрачені».

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі