Росіяни почали вкладати гроші в нову фінансову піраміду Мавроді

Поділитися
Сьогодні вранці родоначальник вже двох фінансових пірамід МММ Сергій Мавроді у своєму блозі написав, що за добу десятки тисяч людей виявили бажання взяти участь у «МММ-2011» та обміняти свої гроші на віртуальні МММ-долари.

Сьогодні вранці родоначальник вже двох фінансових пірамід МММ Сергій Мавроді у своєму блозі написав, що за добу десятки тисяч людей виявили бажання взяти участь у «МММ-2011» та обміняти свої гроші на віртуальні МММ-долари.

«У МММ знайомі збільшили внесок більш ніж у 30 разів. Цього разу теж збираються вкладати. І наша сім'я», - написав Мавроді якийсь Михайло. Власне і не дивно, оскільки народ ще пам'ятає, що перші вкладники МММ 1990-х років встигли повернути собі всі вкладене і отримати чималі «преміальні». Тому у сьогоднішніх прихильників Мавроді жевріє надія, що через місяць вони отримають свої 20% за рахунок тих, хто вступає в гру після них. А ось що буде через кілька місяців, ніхто сказати не може, пише Сегодня.

Російська влада поки спостерігає, нагадуючи про славну біографію Мавроді. Судові пристави уточнюють, що засуджений за фінансові махінації Мавроді добровільно не розплатився за жодним зі своїх боргів на 4 мільярди рублів ($130 млн), хоча їм відомо, що за допомогою уявної угоди він передав якійсь третій особі 10 мільярдів рублів вкладників ($326 млн). «У добровільному порядку Мавроді не виконав жодного стягнення боргу, - заявив РІА «Новости» представник Федеральної служби судових приставів. - Протягом чотирьох років пан Мавроді відмовляється отримувати процесуальні документи, не реагує на повістки, переховується від правоохоронців. Єдиний раз приставам вдалося виявити Мавроді у травні 2008 року в кафе, де він давав прес-конференцію». Сам «великий комбінатор» зараз живе у Москві, а його майно розшукує Інтерпол.

11 січня представники платіжної системи WebMoney, на базі якої Сергій Мавроді пообіцяв запустити проект МММ-2011, пообіцяли не допустити нелегального використання електронних гаманців.

Нагадаємо, Сергій Мавроді оголосив про старт програми МММ-2011 у своєму блозі 10 січня. Більшості учасників програми організатор МММ обіцяє 20 відсотків прибутку на місяць, а пенсіонерам — 30 відсотків. Діяти програма буде через платіжну систему WebMoney.

Суть ідеї Мавроді залишилася колишньою: виплати вкладникам будуть здійснюватися за рахунок припливу нових клієнтів (тобто за так званою «схемою Понці»). При цьому Мавроді підкреслює, що він до цієї програми мати відношення не буде: всі вкладники будуть добровільно оплачувати відсотки тим, хто вирішить зняти гроші. Якщо ж хтось платити відмовиться, то тоді він виганяється із системи.

Сам Мавроді вважає свою схему «невразливою, непотоплюваною і незнищенною». Скільки росіян готові вкластися в проект, поки невідомо. До запису Мавроді в блозі, в якому він пояснює суть свого проекту, залишено поки 58 коментарів (з них чи не половина — самим Мавроді).

Інститут фінансового омбудсмена з'явився у Росії в кінці 2010 року. До його завдань входить вирішення суперечок, що виникають між банками і жителями країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі