Екс-банкіра, який співпрацює з Wikileaks, визнали винним у порушенні банківської таємниці

Поділитися
У середу, 19 січня, суд у Швейцарії визнав колишнього співробітника швейцарського банку Julius Baer Рудольф Ельмер винним у порушенні банківської таємниці.

Ельмер зобов'язали виплатити штраф у розмірі 6 тисяч доларів за те, що він передав сайту WikiLeaks дані про приватні рахунки в Julius Baer.

Сам Ельмер стверджував, що клієнти цього банку, серед яких чимало знаменитостей, порушували закони, ухиляючись від податків, але в самому банку і в правоохоронних органах на його зауваження з цього приводу уваги ніхто не звертав.

Рудольф Ельмер до 2002 року працював головним операційним директором філії Julius Baer на Кайманових островах, що є офшорною зоною. З банку він був звільнений через підозри в крадіжці інформації.

Окрім розголошення банківської таємниці колишнього банківського співробітника звинувачують у погрозах персоналу, вимаганні 50 тисяч доларів у Julius Baer за своє мовчання і навіть неправдиве повідомлення про теракт.

Усі звинувачення, крім розголошення банківської таємниці Ельмер відкидає. За два дні до суду, 17 січня, він надав нову порцію банківських даних засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу. За словами Ельмер, дані, записані на двох CD, містять близько дві тисячі офшорних рахунків, відкритих як мінімум у трьох банках від імені мультинаціональних корпорацій, а також відомих бізнесменів, шоуменів і політиків.

Засновник Wikileaks Джуліан Ассандж заявив, що дані, надані Елмер, буде опубліковано після завершення необхідних перевірок, можливо - через кілька тижнів.

Елмер вже передавав Wikileaks інформацію в 2007 році, але тоді сайт публікувати її не став.

Julius Baer називає кампанію Елмера "особистим залякуванням і вендетою" і стверджує, що екс-банкір намагається дискредитувати банк і його клієнтів через те, що отримав відмову у вимогах фінансової компенсації за звільнення.

Елмер, зі свого боку, звинувачує колишнього роботодавця у переслідуванні його і його сім'ї.

Він також стверджує, що банк пропонував йому 500 тисяч швейцарських франків (521 тисяча доларів за поточним курсом) в обмін на нерозголошення фактів ухилення від податків політиків і бізнесменів.

За матеріалами: Лента.ру, BBC Russian

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі