Обама оголосив, що збирається йти на другий термін

Поділитися
Президент США Барак Обама повідомив, що він збирається йти на другий термін у 2012 році.

Про такі плани глави США розповів прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс. Найближчими місяцями буде завершено процес підготовки бази необхідних документів для подання відповідної заявки.

Штаб-квартира президентської кампанії буде знаходитися в Чикаго, а керуватиме кампанією заступник глави адміністрації президента Джим Мессін. За словами експертів, Обама боротиметься за голоси виборців апелюючи до них спірною реформою охорони здоров'я, виведенням американських військ з Іраку, збереженням військової місії США в Афганістані, а також діями адміністрації Обами під час світової економічної кризи.

Одним з головних контраргументів республіканців, як вважають експерти, буде порівняно високий рівень безробіття (в даний час він становить 9,4 відсотка), який, згідно з прогнозами, залишиться високим і в 2012 році. Також республіканці, на думку експертів, звинуватять Обаму в надмірній розтраті державних коштів.

Про те, хто стане можливим супротивником Барака Обами на президентських виборах, якщо той вирішить балотуватися, поки невідомо. Серед найімовірніших кандидатів у президенти США від республіканців називають колишнього губернатора штату Массачусетс Мітта Ромні й колишнього губернатора Міннесоти Тіма Поленті.

Згідно з опитуваннями громадськості, американці, загалом, задоволені діями президента на цій посаді. Так, за даними дослідження, проведеного Wall Street Journal і NBC News, дії Обами на посту глави держави схвалює 53 відсотки американців, що на вісім відсотків вище, ніж у грудні 2010 року.

Проте опитування мешканців США, яке провела мовленнєва компанія ABC, показало, що рейтинг окремих дій Обами, наприклад, у сфері економіки, охорони здоров'я, а також у тому, що стосується збройних конфліктів, упав нижче 50 відсотків.

Згідно з опитуванням, що провела телекомпанія CNN, 45 відсотків респондентів уважають перші два роки президентського терміну успішними для Обами; протилежну точку зору висловило 48 відсотків респондентів.

Обама вступив на посаду президента США рівно два роки тому. Наступного тижня він має звернутись із щорічним посланням до Конгресу «Про стан країни». Саме тоді, як очікують, стануть зрозумілими пункти, на які він спиратиметься в ході своєї виборчої кампанії.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі