Лікарня майбутнього: Янукович продовжить справу Ющенка?

Поділитися
За інформацією джерела «ДТ» у профільному комітеті Верховної Ради, президент ухвалив рішення про участь держави в завершенні проекту Дитяча лікарня майбутнього (ДЛМ). За словами джерела, вже завершено фінансовий аудит проекту, який, як відомо, патронує фонд «Україна-3000» під орудою Катерини Ющенко.

За інформацією джерела «ДТ» у профільному комітеті Верховної Ради, президент ухвалив рішення про участь держави в завершенні проекту Дитяча лікарня майбутнього (ДЛМ). За словами джерела, вже завершено фінансовий аудит проекту, який, як відомо, патронує фонд «Україна-3000» під орудою Катерини Ющенко. Порушень у використанні зібраних за п’ять років існування проекту благодійних коштів (а це близько 119 млн. грн.) не виявлено. Водночас від людей, котрі знають про результати аудиту, стало відомо, що частину благодійних коштів, призначених на будівництво ДЛМ, фонд витратив на придбання обладнання для лікарень у регіонах.

Уже 2011 року планується виділити на реалізацію проекту близько 200 млн. грн. Загалом на завершення будівництва знадобиться 500 млн. грн. Ідеться також про можливе залучення додаткових фінансових коштів благодійників (зокрема закордонних). За словами джерела, висока можливість того, що куратором проекту з боку держави стане голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтєєва. Вже в лютому будівельний майданчик (дивіться фото) має намір відвідати прем’єр-міністр Микола Азаров.

Нагадаємо, що держава - замовник цього проекту і ще 2006 року взяла на себе зобов’язання виділити земельну ділянку під лікарню, а також фінансувати будівельні роботи. Але гроші так і не було виділено. Тоді як проектування, закупівлю обладнання та навчання фахівців планувалося оплатити коштами благодійників.

Як уже неодноразово повідомлялося, ще 2006 року благодійники задекларували 260 млн. грн., які вони готові були вкласти в цей проект. Більшу частину зазначених коштів (119 млн. грн.) такі відомі бізнесмени, як Р.Ахметов, В.Пінчук, К.Жеваго, В.Костерін, В.Новинський, Е.Шифрін, Б.Колесніков та ін., уже перерахували на рахунки ДЛМ окремими траншами.

Проте у зв’язку з бюрократичною тяганиною під час отримання дозвільних документів будівництво затягнулося, а терміни введення в експлуатацію (2009 рік) - зірвано. На кошти благодійників фонду вдалося завершити будівництво нульового циклу (фундаменту). На сьогодні через брак коштів будівельні роботи припинено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі