Янукович підписав закон про направлення миротворців у Кот-д'Івуар

Поділитися
Президент України Віктор Янукович підписав закон про направлення миротворчого контингенту для участі України у наданні підтримки операції ООН у Кот-д'Івуар.

Текст відповідного документу опубліковано на офіційному сайті голови держави.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні у минулу п'ятницю прийняла закон про схвалення рішення президента України Віктора Януковича про направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки операції ООН у Кот-Д `Івуар.

Згідно з указом президента, для участі України в наданні підтримки операції ООН у Кот-д'Івуар направляється миротворчий контингент загальною чисельністю до 60 осіб з числа миротворчого контингенту України, який діє у складі Місії ООН у Ліберії, у строки визначені Радою безпеки ООН на період до 3 місяців.

У коментарі DT.UA голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко заявив, що виступає проти направлення Україною бойового підрозділу у Кот-д'Івуар.

Він зазначив, що «Рада безпеки ООН 19 січня ухвалила рішення про передислокацію трьох ударних вертольотів, екіпажів і обслуги з Ліберії, де зараз базуються наші миротворці, до Кот-д'Івуару». «Але там чітко сказано: на термін до чотирьох тижнів. У той же час Янукович прийняв рішення, яке просить затвердити, щоб направити наших миротворців на строк до трьох місяців, тим самим виходячи за рамки мандату і рішення РБ ООН», - сказав політик.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі