Депутатів-"кнопкодавів" пропонують саджати на сім років

Поділитися
Арсеній Яценюк вимагає карати народних депутатів за голосування чужими картками ув'язненням до семи років.

Це передбачено законопроектом №8086 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", зареєстрованим у парламенті 8 лютого.

Документом передбачено кримінальну відповідальність за використання картки іншого народного депутата або її дубліката при реєстрації та голосуванні за допомогою електронної системи (позбавлення волі від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 5 років).

Також Яценюк вимагає ввести кримінальну відповідальність за несанкціоноване втручання в роботу електронної системи голосування Верховної Ради, яке призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації (обмеження волі від 3 до 5 років або позбавленням свободи до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років або без такого).

Окрім того законопроект передбачає, що дублікат картки для голосування видається народному депутату в разі відсутності з поважних причин тільки за його особистою письмовою заявою.

"Необхідно нарешті покінчити з практикою, коли десять депутатів голосують за 250 людей. Коли провладна більшість не соромиться порушувати Конституцію. Коли представники Партії регіонів спокійно говорять, що зневажають закон, тому що їм так зручно, коли суспільству нав'язується думка, що по-іншому неможливо", - зазначає Яценюк.

На думку лідера партії "Фрон змін", депутатам слід нагадати, що їх обирають не як картку, а як особистість, яка несе персональну відповідальність перед виборцем.

"Інакше такий парламент можна просто розпустити. Кілька десятків депутатів трьома сотнями карток продовжили свою комфортне життя ще на півтора року. Завтра вони у такий же неконституційний спосіб змінять державний лад чи віддадуть сусідам частину української території. За знущання над Конституцією повинна бути передбачена відповідальність, якщо мораль в суспільстві не працює", - підкреслив Арсеній Яценюк.

За матеріалами прес-служби партії "Фрон змін"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі