Єгипетська армія оголосила умови скасування НС

Поділитися
© пресс-служба ВР
Вища рада Збройних сил Єгипту виступила з офіційною заявою, що присвячена кризі в країні та шляхам виходу з неї, повідомляється в прямому ефірі телеканалу «Аль-Джазіра».
Військові пообіцяли припинити дію закону про надзвичайний стан, який діє в країні понад чверть століття, який обмежує права і свободи людини, і дає додаткові повноваження органам правопорядку і спецслужбам, а також дозволяє цензуру.
У заяві йдеться про те, що надзвичайний стан буде знято відразу після завершення заворушень, що тривають у країні вже майже три тижні.
Зазначимо, що зняття режиму НС є одним з головних вимог супротивників діючого режиму.
Крім того, армія пообіцяла підтримувати порядок і безпеку під час перехідного періоду до демократії, а також не переслідувати тих людей, хто вийшов на вулиці для захисту своїх прав.
Про долю нинішнього президента Хосні Мубарака, відставки якого вимагають демонстранти, в заяві військових нічого не сказано.
Люди, які зібралися на площі Тахрір у центрі Каїра, особливого ентузіазму з приводу армійського заяви не відчули: демонстранти чекають чогось більш певного.
Військові закликали учасників багатоденних акцій протесту «повернутися до нормального життя».
Нагадаємо, 10 лютого президент Мубарак оголосив про часткову передачу повноважень віце-президенту Омару Сулейману і початок конституційної реформи.
Демонстранти, що зібралися в центрі Каїра, продовжують вимагати негайної відставки Мубарака. На сьогодні заплановано їхній марш до президентського палацу.
За матеріалами Lenta.ru
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі