Президент Туреччини практично викрив сам себе у піратстві

Поділитися
© використано матеріали польських кінематографістів Postęp po szwiedzku
Президент Туреччини Абдулла Гюль потрапив у незручну ситуацію, через своє повідомлення у сервісі мікроблогів Twitter. Він написав, що чудово провів час, насолоджуючись вдома з дружиною переглядом номінованого на Оскар фільму The King's Speech. Справа в тому, що прем'єри фільму в Туреччині не було й він ще не доступний на ліцензованих DVD ніде у світі, а значить, він отримав картину «піратським» шляхом.

У своєму блозі політик написав: «Дивився TheKing'sSpeech вдома з дружиною. Насправді гарне кіно».

Повідомлення викликало досить масовий «гамір» серед його 185 тисяч «послідовників» на Twitter. Основне питання, яким задавалися користувачі - яким чином він міг подивитися фільм, не порушивши закон про авторські права.

Не дивлячись на те, що прем'єри фільму в Туреччині не було та його не можна легально придбати на DVD, в мережі є досить непогані копії фільму, представлені на BitTorrent, Usenet й інших файлообмінних платформах (включаючи піратські розкладки на вулицях).

Даний висновок став причиною припущення, що, по суті, Абдулла Гюль визнав себе посібником піратства.

У відповідь на це повідомлення, велика кількість користувачів поцікавилися у Гюля про шляхи отримання фільму - віддає перевагу він Usenet чи BitTorrent. Глава турецької держави поки ніяк не прокоментував ці питання в сервісі мікроблогів. Зате президент Туреччини дав відповідь на запит американських ЗМІ.

«Нелегальний фільм не було би надано мені», - відповів Абдулла Гюль.

Американська преса припустила, що співробітники адміністрації президента Туреччини, з урахуванням реакції Гюля, влаштували йому супер-ексклюзивний ліцензований показ, але підтвердження цієї інформації у правовласників поки немає.

За матеріалами TorrentFreak

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі