Половина українців діяльність Януковича оцінює негативно

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За даними телефонного опитування Інституту Горшеніна, більше половини українців (50,8%) негативно оцінює діяльність Віктора Януковича за рік його перебування на посаді президента.

Про це повідомив сьогодні директор департаменту комунікацій Gorshenin Group Володимир Застава.

При цьому він зазначив, що ситуація для влади не критична, тому що в цілому діяльність Януковича позитивно оцінюють близько третини українців (35,5%). На думку експерта, це є хорошим показником.

Він нагадав, що за підсумками 100 днів президентства Януковича позитивна оцінка його діяльності становила 64,9%. «Таким чином, цей показник знизився майже у два рази у порівнянні з травнем 2010 року. Однак кредит довіри виборців поки ще не вичерпаний українською владою», - вважає Застава.

Також, згідно з опитуванням, майже половина українців (46,1%) відзначає, що їхнє ставлення до Януковича за рік його перебування на посаді президента Україні погіршилось. З них 28,8% дали відповідь «точно погіршилось», 17,3% - «скоріше погіршилось». Більше чверті опитаних (26,1%) заявили, що їхнє ставлення до Януковича за рік покращилося. З них вибрали відповідь «скоріше покращилось» 16,1%, «точно покращилось» - 10,0%. При цьому більше чверті громадян України (27,8%) важко відповісти на дане питання.

Інститут Горшеніна провів всеукраїнське телефонне опитування на тему: «Перший рік президентства Януковича» з 14 по 23 лютого 2011 року. Всього за випадковою вибіркою було опитано 2 тисячі респондентів у віці від 18 років у всіх областях України. Квотами були область, стать і вік респондентів, а також тип населеного пункту. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,2%.

Відзначимо, що телефонні опитування не можуть дати повної картини по країні у зв'язку з низьким рівнем телефонізації у сільській місцевості.

Нагадаємо, що за даними опитування КМІС, Партія регіонів тільки за останні чотири місяці втратила 12% електоральної підтримки.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі