На японській АЕС вийшла з ладу система охолодження другого реактора

Поділитися
На японській АЕС «Фукусіма-1» повністю вийшла з ладу система охолодження другого реактора, повідомляє агентство «Кіодо».

Раніше повідомлялося, що на АЕС «Фукусіма-1» стався другий вибух. Офіційна влада висловила припущення, що вибухнув водень, який накопичився під дахом третього реактора АЕС. Згідно з інформацією, яка надходить від оператора реактора, Tokyo Electric Power Co, сам реактор не постраждав.

Перед повторним вибухом було зафіксовано перевищення в районі АЕС «Фукусіма-1» допустимого рівня радіації. Радіаційний фон в околицях станції перевищив максимально допустимий - 500 мікрозівертів - і склав 751 мікрозіверт.

З моменту першого вибуху на станції, що стався 12 березня, рівень радіації поблизу АЕС “Фукусіма-1” неодноразово підвищувався і знижувався, переходячи позначку 500 мікрозівертів. Максимальне значення у 1557,5 мікрозіверта було зафіксовано у неділю, 13 березня.

Проблеми, які призвели до витоку на АЕС «Фукусіма-1» було викликано руйнівним землетрусом, який стався в Японії 11 березня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі