У МВС хочуть розкрити справу Климентьєва за допомогою NASA

Поділитися
Правоохоронці скористалися послугами аерокосмічного агентства Україна і NASA в надії розкрити кримінальну справу про зникнення головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фаринник.

"Ми зараз користуємося послугами аерокосмічного агентства України, а також NASA, які передали нам знімки місця проживання Климентьєва у той момент, коли він перед зникненням залишав квартиру. Є дані експертизи, є аерокосмічні дані, і якщо вони співпадуть, то ми зможемо розкрити справу і довести причетність до неї певної людини», - сказав Фаринник.

Він зазначив, що це перша справа, коли міліція вдалася «до допомоги «космосу».

«Вся територія країни знімається супутником, дані архівуються - вказавши координати, день і час, можна знайти знімки конкретного місця. Найголовніше, що нам готові надавати аерозйомки за невелику плату», - розповів він.

Заступник голови МВС також висловив впевненість в тому, що аерокосмічні знімки допоможуть розкривати злочини: «Я впевнений, що за цими технологіями - майбутнє».

Як повідомлялося, головний редактор харківського тижневика «Новий стиль» Климентьєв зник 11 серпня 2010 року, і його місцезнаходження досі невідомо.


Колеги вважають, що зникнення журналіста могло бути пов’язано з його професійною діяльністю.

25 серпня, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що зниклий журналіст міг стати жертвою «значущих людей», яких він критикував у своїх публікаціях.

Раніше керівництво міліції озвучувало вісім версій зникнення: вбивство через професійну діяльність, вбивство з хуліганських спонукань, вбивство родичами або близькими людьми, вбивство боржниками через неповернення боргів, викрадення з метою отримання викупу, інсценування викрадення, загибель журналіста у зв’язку з його необізнаністю в управлінні плавзасобами, ДТП.

За матеріалами Комсомольская правда в Украине

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі