Путін розглядає можливість інвестувати в білоруську АЕС 6 мільярдів доларів

Поділитися
Обсяг російського кредиту Білорусі, який буде виділено на будівництво першої в країні АЕС, може сягати шести мільярдів доларів. При цьому, угода про виділення коштів може бути ухвалена й оформлена документально вже протягом місяця. Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на прес-конференції в Мінську за підсумками російсько-білоруських перемов.

«Обсяг кредиту залежить від обсягу того обладнання, яке країна-замовник виробляє або не виробляє сама. У випадку з Білоруссю обсяг кредиту становитиме близько шести мільярдів доларів. Ця угода може бути укладена протягом місяця», - повідомив В. Путін.

При цьому, за його словами, обговорюють питання про фінансування будівництва інфраструктури. Прем'єр-міністр Росії запевнив Олександра Лукашенка, що білоруська АЕС буде побудована за ще вищими стандартам безпеки й надійності, ніж японські.

Російський прем'єр наголосив, що японські реактори - це американські реактори 40-річної давнини, а російський проект будівництва першої білоруської АЕС передбачає найвищий рівень безпеки станції.

Російський прем'єр нагадав, що в Японії відключилася електрика, потім, після удару цунамі, резервні джерела живлення, акумулятори пропрацювали недовго.

«А сучасні системи, серед яких і системи пасивного захисту, дозволяють працювати без зовнішніх джерел електроенергії й навіть без участі людини в ліквідації будь-яких наслідків», - зауважив Путін.

«Саме такі станції ми будуємо сьогодні в Російській Федерації, і саме таку станцію ми збираємося будувати в Білорусі», - сказав прем'єр.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі