У Чечні викрали колишнього начальника штабу батальйону "Схід"

Поділитися
Колишнього заступника командира батальйону Головного розвідувального управління РФ "Схід" Магомеда Тайсумова в Чечні викрали невідомі. Про це заявив Іса Ямадаєв, повідомляє "Росбалт".

М. Тайсумов займав посаду начальника штабу підрозділу й доводиться близьким родичем сім'ї Ямадаєвих.

І. Ямадаєв розповів, що викрадення сталося ввечері 28 березня біля селища Новогрозненське. За його словами, М. Тайсумов намагався чинити опір, але втратив свідомість від удару по голові. Його намагалися врятувати місцеві мешканці, але люди в масках, одягнені в спортивні костюми й чорну камуфльовану форму, почали стріляти їм під ноги, а потім зникли із заручником.

І. Ямадаєв не висунув жодних версій викрадення. Він нагадав, що М. Тайсумов був підлеглим його брата Суліма Ямадаєва - командира "Сходу", який у березні 2009 року був убитий у Дубаї.

Раніше І. Ямадаєв висував припущення, що за вбивством його брата може стояти оточення президента Чечні Рамзана Кадирова. Поліція ОАЕ, яка розслідувала злочин, дійшла висновку, що його організатором був депутат Держдуми Адам Делімханов. Він зі свого боку заперечив усі звинувачення.

У серпні 2010 року І. Ямадаєв заявив, що мав зустріч з Р. Кадировим, після якої конфлікт між двома впливовими чеченськими родинами був вичерпаний.

За матеріалами: Росбалт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі