Європарламентарій прогнозує підписання угоди про ЗВТ з Україною до кінця року

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом може бути підписано до кінця 2011 року, прогнозує депутат Європарламенту, віце-голова комітету з міжнародної торгівлі Європарламенту Павло Залевскі.

«І у мене, і в моїх колег є достатньо великі надії, що ці переговори може бути завершено вже до кінця цього року», - сказав він на прес-конференції в Києві у п'ятницю, 1 квітня.

П.Залевскі зазначив, що депутати Європарламенту розглядають поглиблену угоду про зону вільної торгівлі не тільки як інструмент для збільшення товарообігу між Україною та ЄС, а й як важливий і дієвий інструмент для подальшої інтеграції України до Європейського Союзу, а також як міцний фундамент для поширення європейських стандартів в Україні.

«Це завершення переговорів про зону вільної торгівлі набуває особливого значення, беручи до уваги головування Польщі в Європейському Союзі у другому півріччі цього року. Я вважаю, що це - найкращі умови для створення бази, для створення рамкових умов, для найкращих формулювань цієї угоди, для найбільш вигідних умов, які може бути включено в цю угоду».

Він також нагадав, що наступний раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС розпочнеться у понеділок у Брюсселі.

Раніше українська влада неодноразово заявляла, що незважаючи на погодження 90% пунктів угоди про асоціацію, яка включає створення зони вільної між Україною та ЄС, дискусійними залишаються чутливі для України пункти, пов'язані з квотами на сільгосппродукцію і транспортні перевезення.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі