Туск: У катастрофі під Смоленськом винні обидві сторони

Поділитися
© medical-israel-group.com
Росіяни разом із поляками винні у катастрофі польського літака Ту-154М, у результаті якої рік тому загинули 96 високопоставлених посадових осіб. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Він зазначив, що росіяни частково винні у катастрофі польського президентського літака у Смоленську, але не визнають своєї провини.

Глава уряду додав, що він не був упевнений в об'єктивності розслідування катастрофи, назвавши подану у січні цього року доповідь російського Міждержавного авіаційного комітету про причини трагедії односторонньою.

Не дивлячись на те, що в доповіді детально описуються близькі до правди помилки і халатність польської сторони, але залишається без відповіді питання про відповідальність Росії, що також є очевидним», - відзначив Д.Туск.

Голова уряду висловив думку, що росіяни намагаються приховати деякі обставини трагедії не тому, що мають якісь «темні таємниці», а тому, що, як правило, неохоче зізнаються у власних помилках.

Сам Качиньський, якого також цитували в цій програмі, повторив свою тезу, що власне «рішення росіян» призвели до катастрофи літака, на якому до Катині летіла делегація польських високопосадовців.

«Важко сказати, чи була це цілеспрямована акція або звичайний хаос», - сказав він.

Нагадаємо, Ту-154 Леха Качиньського розбився під Смоленськом 10 квітня. Голова держави, його дружина Марія і особи, що супроводжували їх, направлялися до Катині для участі у траурних заходах на місці масового поховання польських офіцерів. Всього у катастрофі загинули 96 людей.

22 лютого в ефірі телеканалу TVN24 глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що екіпаж літака Ту-154 припустився помилки.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі