Ціна на пляшку горілки може зрости на 55%

Поділитися
Підвищити мінімальну роздрібну ціну на півлітрову пляшку горілки з 17,96 грн до 27,9 грн, або на 55,3%, просять уряд України провідні національні виробники цього напою.

Відповідний відкритий лист на адресу прем'єр-міністра України Миколи Азарова надіслала асоціація "Укргорілка" і ще сім виробників у четвер, 14 квітня.

"Цінове обмеження зробить неможливою реалізацію нелегальної продукції у торгових мережах за демпінговими цінами за рахунок несплати податків та створить необхідні економічні гарантії для легальних виробників", - йдеться у листі.

Згідно з ним, з моменту встановлення у жовтні 2009 року нинішньої мінімальної ціни акцизний збір було підвищено до 42,12 грн/л 100% спирту, ціна самого спирту збільшилася з 70 грн до 135 грн за дал, а склотара подорожчала на 20%.

"Постійно стримувати підвищення ціни за рахунок скорочення рентабельності неможливо", - стверджують виробники горілки, вказуючи, що рентабельність впала в середньому до 5%. На їхню думку, Україні важливо зберегти легальний ринок міцного алкоголю, як бюджетоутворюючу галузь.

Лист підписали керівники ТОВ "ТБ "Мегаполіс", ТОВ "Лікеро-горілчаний завод (ЛГЗ) "Прайм", ТОВ "Національна горілчана компанія", ДП "Українська горілчана компанія "Nemiroff", ТОВ "Золотоніський ЛГЗ "Златогор", ЗАТ "Кременчуцький ЛГЗ" і "ТОВ "Кримська горілчана компанія".

Раніше Всесвітня організація здоров'я (ВООЗ) визначила країну, яка споживає найбільше алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що Молдова збирається скасувати мита на ввезення української горілки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі