Держава визнала в суді, що Матіос звільнили з політичних мотивів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Звільнення письменниці Марії Матіос з посади заступника голови Шевченківського комітету відбулося у зв'язку зі «зміною політичної ситуації».

Як повідомила сама М.Матіос, про це на черговому засіданні Окружного адміністративного суду Києва заявили представники Шевченківського комітету.

«На наступний день після прильоту з Канади у мене був п'ятий за рахунком суд, де представники Шевченківського комітету на питання судді про причину мого звільнення нарешті озвучили правду (загальнозрозумілою мовою: «змінилася політична ситуація», «ми шукали привід для звільнення»). Розумієте, прямим текстом! Це легко перевірити за протоколом суду. Тобто моя судова епопея триває, і чому Ганна Герман не реагує на цю ситуацію з такою реактивністю, як на ситуацію з нинішньою Шевченківською премією», - сказала М.Матіос.

Письменниця також повідомила, що під час зустрічі з президентом України Віктором Януковичем вона не просила допомогти у вирішенні її ситуації.

«Слава Богу, я нічого не просила у президента, тому маю право говорити все, що відповідає моїм переконанням. Але від зустрічі з ним я отримала колосальну інформацію про нього як письменник. Наш президент - людина з біографією. А для письменника - це Клондайк», - заявила М.Матіос в інтерв'ю газеті «Україна молода».

Нагадаємо, що в липні 2010 року Віктор Янукович змінив склад Шевченківського комітету, після чого Марія Матіос подала позов до Окружного адміністративного суду Києва у зв'язку з неправомірним звільненням.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі