Друга зміна в школах через 1-2 роки залишиться в минулому

Поділитися
Школи, учні яких проходять навчання у дві зміни, повинні протягом 1-2 років перейти на навчання в одну зміну.

Відповідний наказ № 424 «Про зміни в навчанні в загальноосвітніх навчальних установи» від 10 травня 2011 видало Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.

Як наголошується в документі, незважаючи на значне зменшення кількості учнів та закриття шкіл, в Україні все ще 1135 шкіл (або 5,8% від загальної кількості) проводять заняття у дві зміни. Найбільше таких шкіл у Криму, Севастополі, у Рівненській і Закарпатській областях.
Згідно з наказом, керівникам регіональних управлінь освіти рекомендовано терміново провести аналіз мережі таких шкіл, з'ясувати причини проведення занять у дві зміни і за «оптимізації навчальних закладів» перейти протягом 1-2 років на навчання в одну зміну.
«Друга зміна в школі повинна залишитися лише сторінкою в історії педагогіки », - прокоментував наказ заступник міністра Борис Жебровський, додавши, що подібний крок був зроблений у Києві ще в 2003 році.
За його словами, це дало можливість краще організувати навчально-виховний процес у школах, взяти під контроль відвідування уроків, і що важливо, «батькам стало спокійніше».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі