Рада ЄС затвердила допомогу Португалії на 78 млрд євро

Поділитися
Рада міністрів з питань економіки та фінансів ЄС затвердила фінансову допомогу Португалії в розмірі 78 млрд. євро. Відповідне рішення прийнято у вівторок, 17 травня, на засіданні ради в Брюсселі.

Передбачається, що 52 млрд євро буде надано у вигляді кредитів від ЄС, 26 млрд євро - від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Максимальний термін виплат по кредитах складе 7,5 років.

Допомога надається на основі трирічної програми, затвердженої урядом Португалії, Єврокомісією, МВФ і Європейським центральним банком. Програма передбачає проведення структурних реформ, спрямованих на зростання економіки, зниження дефіциту бюджету до 3% ВВП до 2013 року, зміцнення банківської сфери країни.

Нагадаємо, що Португалія офіційно попросила ЄС про допомогу 7 квітня цього року. 16 травня міністри країн-членів зони євро в цілому погодили допомогу Португалії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі