Улюблена тендерна фірма МОЗ почуває себе добре при всіх міністрах

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
ЗАТ «Ганза», яке користувалося особливим ставленням попереднього міністра охорони здоров'я Зіновія Митника і здобувало державні тендери на невигідних для держави умовах, продовжує грати активну роль на ринку держзакупівель і зараз, причому працює без всяких перешкод.

А сам З.Митник, який курував роботу тендерного комітету, незважаючи на відставку з посади міністра, користувався і продовжує користуватися повною довірою прем'єр-міністра Миколи Азарова, і ніякого інтересу у слідства не викликає. У той час як половина членів тендерного комітету МОЗ часів Юлії Тимошенко сидить під слідством у СІЗО, а половина ходить на допити. Ці люди, на думку слідчих, діяли на користь комерційних компаній, керівництву яких СІЗО, зрозуміло, не загрожує.

За даними Держмитниці, для виконання договору з Міністерством охорони здоров'я про закупівлю ліків на суму 11,7 млн ​​грн ЗАТ «Ганза» у вересні 2010 року імпортувало лікарський засіб «Програф» у капсулах фактурною вартістю 6,4 дол за один міліграм. У той же час ТОВ «Аптека Біокон» імпортувала цей же засіб за фактурною вартістю у 40-50 разів нижче - від 0,13 до 0,15 дол/мг. Для митного оформлення «Ганза» надала контракт купівлі-продажу з громадянином Панами, а виручка була перерахована безпосередньо до Латвійської республіки.

Як писало раніше ZN.UA та інші ЗМІ, «Ганза» належить Петру Багрію і Михайлу Кучирку.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Юрія Бутусова «Фармакологія: кримінальний бізнес №1».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі