ЗМІ: Богатирьова списала свою промову для Могилянки із виступу глави Apple

Поділитися
Секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова списала свою доповідь-привітання для студентів Києво-Могилянської академії з промови глави корпорації Apple Стіва Джобса перед випускниками Стенфорду у 2005 році. Про це йдеться в статті-розслідуванні «Української правди».

28 червня у Києво-Могилянській академії відбулося вручення дипломів. Вітала випускників секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова.

«Подекуди Богатирьова навіть не змінила порядок слів. Наприклад:

- Знання, які ви отримали сьогодні в цих стінах, ваш характер, доля, життя, принаймні карма, вам допоможуть знайти правильну відповідь, - казала секретар РНБО.

- Вам доведеться на щось спиратися. На свій характер, долю, життя, карму, що завгодно, - казав керівник Apple випускникам Стенфорду.

Не погребувала чиновниця навіть фрагментом виступу Джобса про смерть. Один з найуспішніших менеджерів світу розповідав студентам про те, як в нього виявили рак.

- Смерть тоді підійшла до мене найближче. І, сподіваюся, найближче на наступні кілька десятків років. Переживши це, я тепер можу сказати наступне з більшою впевненістю, ніж тоді, коли смерть була корисною, але чисто абстрактною концепцією - ніхто не хоче помирати, - розповідав Джобс.

- Тоді смерть підступила до мене дуже близько. Ближче, ніж зараз у своєму віці я знаходжуся для неї. Переживши цю хвилину, можу вам сказати - ніхто не хоче помирати, - поділилася своїми думками Богатирьова.

У виступі секретаря РНБО є фрагмент, який взагалі майже повністю ідентичний промові Джобса.

- Вибачте за драматизм, але це є правда. Час людини дуже обмежений. І тому висновок зі свого досвіду пропоную наступний - не живіть чужим життям, не марнуйте часу. Не потрапляйте в капкан догми, яка радить жити чужими думками. Не дозволяйте галасу чужих думок перебити ваш внутрішній голос, - казала Богатирьова.

- Вибачте за такий драматизм, але це правда. Ваш час обмежений, тому не витрачайте його, щоб прожити чиєсь чуже життя. Не потрапляйте у пастку догми, яка вчить жити у відповідності до думок інших людей. Не дозволяйте галасу чужих думок перебити ваш внутрішній голос, - наголошував Джобс.», - повідомляє "Українська правда".

У прес-службі РНБО повідомили, що свої виступи Богатирьова готує сама. Сама Раїса Богатирьова це не коментує, оскільки зараз у відпустці

Українські політики вже попадалися на плагіаті. Наприклад, спікер парламенту Володимир Литвин ще у 2002 році видав за свою статтю політолога Томаса Каротерса. Тоді він зізнався у цьому. У 2004 році у плагіаті звинувачували тодішнього заступника міністра юстиції Василя Мармазова. Він нібито взяв фрагмент своєї монографії з дисертації вченого Ліу Веї з університету Роберта Шумана в Страсбурзі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі