Азаров вирішив через Януковича покарати Аніщенка доганою за проблеми із ліками

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За результатами розгляду звіту комісії по розслыдуванню причин блокування закупівлі ліків, прем‘єр-міністр Микола Азаров звернувся до президента Віктора Януковича з поданням щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності Міністра охорони здоров‘я Олександра Аніщенка та його заступників.

За результатами розгляду звіту комісії по розслідуванню причин блокування закупівлі ліків, прем‘єр-міністр Микола Азаров звернувся до президента Віктора Януковича з поданням щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності Міністра охорони здоров‘я Олександра Аніщенка та його заступників.


Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, зокрема внесено пропозицію щодо оголошення догани першому заступнику міністра Раїсі Моїсеєнко, заступнику Олександру Толстанову, заступнику міністра–керівнику апарату Галині Калішенко.

Таке стягнення передбачено за «неналежне виконання службових обов‘язків, зокрема невиконання державних цільових програм та комплексних заходів з охорони здоров‘я, функції з реалізації яких покладено на МОЗ».

Поки що в уряді вирішили обмежився доганою лише тим керівникам, які працюють на посадах лише два місяці. Проте обіцяють, що якщо протягом вересня закупівля ліків не буде здійснена, догани отримають вже директори профільних департаментів МОЗу.

Крім того Кабінет міністрів доручив О.Аніщенку доповісти 28 вересня на засіданні уряду про стан справ із забезпеченням населення лікарськими та медичними виробами, в тому числі препаратами крові та її компонентами для хворих на гемофілію, а також про забезпечення медичних закладів необхідними вакцинами.

Прес-служба Кабміну також повідомляє, що сьогодні уряд заслухав звіт урядової комісії, яку було створено два тижні тому для розслідування причин блокування закупівлі ліків.

Згідно з висновками комісії, серед основних причин, які унеможливили вчасне забезпечення хворих життєво необхідними ліками, було названо недосконалість процедури закупівлі медикаментів та неналежне виконання обов’язків посадовцями МОЗ, аж до найвищих керівників міністерства.

У зв’язку з цим Департамент державних закупівель та державного замовлення розробив проект змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель». Законопроектом пропонується скоротити строк подання пропозицій доконкурсних торгів до 10 днів. Також передбачається дозволити продовжувати дії договорів про закупівлю лікарських засобів та виробів медпризначення у наступному році на 30% від суми попереднього договору.

Також 26 серпня Мінекономрозвитку надало МНС погодження на застосування процедури закупівлі в одного учасника для придбання ліків для хворих на гемофілію, на які вже виділено 50 млн.грн.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ZN.UA охорони здровя О.Аніщенко розповів про шість кроків, які викорінять корупцію в тендерах при закупівлі ліків. Також він повідомив, що Тендерний комітет попереднього складу МОЗу сидить у СІЗО через ліки, які подорожчали в зв’язку зі стрибком долара.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі