Телевізійники Харкова: Кернес і Добкін знищують ЗМІ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Мер Харкова Геннадій Кернес і губернатор Михайло Добкін дали вказівку не допустити виходу в ефір харківського телебачення каналу Агентства Телебачення Новини (АТН). Про це заявив колектив АТН у відкритому листі до президента України Віктора Януковича.

"22 липня 2011 року провайдер, який здійснював доставку телевізійного сигналу АТН на передавач, розташований на території Харківського ОРТПЦ, раптово, без пояснення причин, і в односторонньому порядку, розірвав договір.

... І співробітники СЕС, і співробітники провайдерів «Датагруп» і «Велтон. Телеком» кажуть, що надійшла команда від мера міста Харкова Кернеса Г.А. і губернатора Добкіна М.М. не допустити виходу Телекомпанії АТН в ефір на 7 каналі, на якому, окрім АТН, мовить Телекомпанія «Тоніс-центр», фактичними власниками якої є Кернес Г.А. і Добкін М.М», - сказано в листі до президента.

Телевізійники вважають, що мер і губернатор збираються знищити «низку місцевих ЗМІ».

«У діях Харківського міського голови Кернеса Г.А., який поставив собі за мету - знищення низки місцевих телевізійних засобів масової інформації - вбачаються всі ознаки зловживання службовим становищем в корисливих цілях».

Співробітники АТН просять президента втрутитися в ситуацію, що склалася, «взяти під особливий контроль розгляд вищевказаної справи, забезпечити повну, ретельну і достовірну перевірку всіх обставин з метою залучення всіх винних осіб до відповідної відповідальності, недопущення знищення місцевих телеканалів і обмеження свободи слова в місті Харкові».

Під листом до В.Януковича поставили підпис 55 співробітників телекомпанії.

За результатами вимірювань телеаудиторії, що здійснюються компанією GFK, новини АТН дивиться до 550 000 харків'ян щодня.

Нагадаємо, вчора Європейська федерація журналістів висловила стурбованість станом свободи слова в Україні. Відповідну спільну заяву зробили президент Європейської федерації журналістів Арне Кеніг та постійний доповідач з питань свободи ЗМІ комітету ПАРЄ з культури, науки й освіти Матс Йоханссон.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі