«Союз ТМА-М» доставив на МКС ще трьох людей

Поділитися
Після стикування корабля «Союз ТМА-М» з Міжнародною космічною станцією в неділю, 10 жовтня, Олександр Калері, Олег Скрипочка і Скотт Келлі перейшли на борт МКС, де їх зустріли Дуглас Уилок, Федір Юрчихін і Шеннон Вокер.
Після стикування корабля «Союз ТМА-М» з Міжнародною космічною станцією в неділю, 10 жовтня, Олександр Калері, Олег Скрипочка і Скотт Келлі перейшли на борт МКС, де їх зустріли Дуглас Уилок, Федір Юрчихін і Шеннон Вокер.Таким чином, екіпаж станції знову збільшився до шести осіб. У його складі тепер троє представників Росії та троє представників США. Таким чином, кількість людей на станції знову збільшиться з трьох до шести. У такому складі екіпаж пролітає до 30 листопада, коли заплановано повернення Юрчихіна, Уолкер Уилок на Землю на кораблі «Союз ТМА-19». Модернізований космічний корабель «Союз ТМА-М» був запущений в п'ятницю о 03:11 мск з космодрому Байконур за допомогою ракети-носія «Союз-ФГ». Калері, Cкрипочці і Келлі назначено політ тривалістю 159 діб, під час якого вони візьмуть два шаттли («Дискавері» в листопаді 2010 року і «Індевор» у березні 2011 року) і чотири вантажних корабля (два російських «Прогресу М», європейський ATV- 2 і японський HTV-2). Росіянин Скрипочка здійснить три виходи у відкритий космос - два з Юрчихиним і один - з прилітають на станцію в грудні Дмитром Кондратьєвим. А американцеві Келлі в березні 2011 року належить зустріти на МКС свого брата-близнюка Марка, який буде командувати екіпажем шатла «Індевор». Повернення корабля «Союз ТМА-М» на Землю планується на 16 березня 2011 року. «Союз ТМА-М» - перший пілотований космічний корабель нової серії. Він розроблений і виготовлений в підмосковній ракетно-космічної корпорації «Енергія» на базі корабля «Союз ТМА», що вже здійснила 19 космічних польотів починаючи з жовтня 2002 року. На відміну від «Союзу ТМА» на новому кораблі замінено бортові прилади системи управління рухом та навігації (замість застарілого цифрового обчислювального комплексу «Аргон-16» встановлена сучасна цифрова обчислювальна машина ЦВМ-101) і системи бортових вимірювань (замість аналогової телеметричної системи використовується цифрова малогабаритна бортова інформаційно-телеметрична система). Завдяки проведеній модернізації збільшені можливості пілотованого корабля з доставки корисного вантажу на МКС. Нові прилади, встановлені на "Союзі ТМА-М», пройшли тестування впід час  польотів вантажівок «Прогрес М». Льотно-конструкторські випробування пілотованих кораблів нової серії будуть проводитися  ходві двох польотів - «Союзу ТМА-М» і «Союзу ТМА-02М» (запуск - 30 травня 2011 року). Залікові випробування передбачають  один політ корабля «Союз ТМА-03М» (старт - 30 листопада 2011 року). За матеріалами: ЦУП, «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі