Представник Ради Європи: Україна найгірше бореться з корупцією

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Блокування прийняття пакету антикорупційних законів ставить під питання бажання України боротися з корупцією, заявив в коментарі для «Дзеркала тижня» Драго Кос, голова Групи держав проти корупції (GRECO), яка функціонує при Раді Європи.
Блокування прийняття пакету антикорупційних законів ставить під питання бажання України боротися з корупцією, заявив в коментарі для «Дзеркала тижня» Драго Кос, голова Групи держав проти корупції (GRECO), яка функціонує при Раді Європи. Зокрема, на запитання журналіста «Дзеркала тижня» про те, з якими країнами можна порівняти Україну в плані ефективності антикорупційного законодавства, Драго Кос заявив: «На даний час, порівняно з іншим відомими мені країнами, Україна виявляє найменше зусиль у питаннях боротьби з корупцією». При тому, коментуючи факт блокування в Україні вступу в силу пакету антикорупційних законів, Драго Кос сказав: «Це (блокування – ред.) просто ставить під питання наявність бажання України боротися з корупцією. Можливо, можуть бути знайдені кращі рішення (ніж ті, які надані в пакеті), але на даний час повинен бути реалізований хоча б цей пакет». Нагадаємо, що набуття чинності пакетом антикорупційних законів, яке мало настати з першого січня 2010 року, було перенесене Верховною Радою, і, зокрема, фракцією Партії регіонів, на 1 січня 2011 року. Зараз, за даними джерел «ДТ», існує вельми велика ймовірність подальшого перенесення термінів прийняття антикорупційних законів або їх вихолощення. Нагадаємо також, що саме GRECO, згідно з Планом дій Україна-ЄС, контролює виконання взятих на себе Україною зобов'язань, зокрема реалізацію Національної програми боротьби з корупцією Детальніше читайте у матеріалі Юрія Бутусова у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі