Останній старт Discovery: Нові несправності

Поділитися
Дві серйозні тріщини було знайдено на поверхні зовнішнього паливного бака космічного шаттла Discovery, що ще більше ускладнює роботу фахівців, які готують космічний човен до останнього старту. Технічний персонал NASA почав відновлювальні роботи з паливною системою шатла і виявив нові тріщини на поверхні бака 10 листопада ввечері.
Дві серйозні тріщини було знайдено на поверхні зовнішнього паливного бака космічного шаттла Discovery, що ще більше ускладнює роботу фахівців, які готують космічний човен до останнього старту. Технічний персонал NASA почав відновлювальні роботи з паливною системою шатла і виявив нові тріщини на поверхні бака 10 листопада ввечері.До цього інша тріщина була виявлена в шарі ізолюючої піни, яка була нанесена на бак. Минулого тижня серія технічних збоїв вже завадила "Діскавері" злетіти у призначений час до МКС, що змусило космічне агентство відстрочити дату запуску "Діскавері" до 30 листопада. Представники космічного відомства зараз досліджують фотографії тріщин і намагаються визначити, як їх можна ліквідувати, поки орбітальний човник знаходиться на стартовому майданчику космодрому у Флориді. "Поки ще рано що-небудь стверджувати, ми працюємо над конкретними методами залагодження паливного бака і не можемо говорити про подальший розклад підготовки. Зараз проблема полягає в тому, щоб визначити найбільш зручний для лагодження метод", - говорить прес-секретар NASA Оллард Бойтель. Раніше NASA вже стикалося з подібними проблемами і раніше вони вирішувалися шляхом накладення латок на корпус бака, щоправда, подібні роботи виконувалися, коли бак ще не був приєднаний до корпусу човника. Бойтель говорить, що раніше за умов космодрому роботи з паливними баками не виконувалися. Найближчий цех з ремонту паливних баків розташований в Новому Орлеані, але щоб його туди доставити, необхідно буде зняти бак зі стартової установки. Зараз відомо, що обидві тріщини приблизно 20-25 см довжиною і проходять вони по матеріалу, який зроблений переважно з алюмінію. Перша виявлена тріщина проходила по шару ізоляційної піни і була близько 50 см завдовжки. У NASA кажуть, що також намагаються визначити, що саме призвело до появи подібних тріщин. Згідно з раніше встановленим графіком, старт STS-133 призначений на 30 листопада 12:02 по Києву. Discovery повинен буде стартувати на 11 днів до МКС.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі