Рада попередньо погодилася на проведення виборів у 2012 році

Поділитися
Верховна Рада України попередньо схвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту.
Верховна Рада України попередньо схвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту.За законопроект про внесення змін до Конституції України проголосували у п'ятницю 305 депутатів із 332 що взяли участь у голосуванні. Проти висловилися дев'ять народних обранців. За проголосували 179 представників фракції Партії регіонів, 10 - Блоку Юлії Тимошенко, 41 - фракції НУ-НС, 26 - Компартії, 20 - Блоку Литвина і 29-позафракційних. Голова тимчасової спеціальної комісії з роботи над законопроектами про внесення змін до Конституції, перший віце-спікер Адам Мартинюк нагадав, що даний законопроект парламент направив для отримання висновку до Конституційного суду України і КСУ визнав цей документ таким, що відповідає Основному закону. Законопроектом уніфікуються терміни повноважень державних органів влади та органів місцевого самоврядування, які будуть становити п'ять років. Також встановлюється, що чергові вибори президента будуть проводитися в останню неділю п'ятого року повноважень голови держави, а вибори до Верховної Ради та місцевих рад - в останню неділю жовтня п'ятого року їх повноважень. Перехідними положеннями законопроекту встановлюється, що наступні вибори Верховної Ради пройдуть у жовтні 2012 року, а наступні вибори президента - у березні 2015 року. Окрім того, законопроектом встановлюється, що органи влади, обрані на позачергових виборах обираються на строк повноважень до проведення чергових виборів відповідних органів влади, тобто місцеві ради або мери міст, обрані на позачергових виборах, не будуть обиратися на п'ятирічний термін, а лише на термін до чергових виборів. Відповідно до законодавства, наступної сесії, яка почнеться в лютому 2011 року, Рада повинна буде схвалити законопроект в цілому 300 голосами. Між тим, в опозиції наполягають, що чергові вибори до ВР повинні проходити 27 березня 2011 року.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі