Рада прийняла закон про центральні органи виконавчої влади

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У четвер, 17 березня, Верховна Рада України прийняла закон "Про центральні органи виконавчої влади". "За" проголосував 271 народний депутат.
Документ є частиною адмінреформи президента Віктора Януковича. Ним визначаються особливості статусу міністерства, повноваження міністра як члена Кабінету міністрів і керівника міністерства; заступника міністра, внутрішня структура центрального апарату міністерства і деякі інші аспекти.
Відповідно до прийнятого закону, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади утворюються, реорганізуються і ліквідуються президентом за поданням прем'єр-міністра.
Перший заступник і заступник міністра призначаються на посади за поданням прем'єра і звільняються з посад президентом.
Крім того, цим нормативним актом встановлюється, що держава має право зворотної вимоги (регресу) до посадових осіб міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, які заподіяли шкоду.
Закон також містить норми, що регулюють умови оплати праці та інші питання матеріального забезпечення працівників центральних органів виконавчої влади, а також визначають відповідальність посадових осіб міністерств, інших центральних органів влади.
Це один з чотирьох законопроектів, які складають кістяк змін, визначених концепцією адміністративної реформи. Раніше сьогодні в парламенті були прийняті зміни до закону про Кабмін. Ще два законопроекти - про державну службу та про державних регуляторах і монополії - в Раду наразі не внесено.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі