Японський уряд оцінив збитки від землетрусу у 300 млрд доларів

Поділитися
За оцінками японського уряду, збитки від руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня, складуть до 25 трлн єн (309 млрд дол.) Про це у середу, 23 березня, заявив міністр з економічної та фінансової політики Каору Йосано, повідомляє агентство «Кіодо».

За словами міністра, попередні оцінки втрат становлять від 16 до 25 трлн єн і можуть коштувати японській економіці 0,5% зростання ВВП. Фактичний результат може бути й гіршим, оскільки оцінки поки не включають можливе зараження радіацією продуктів харчування біля АЕС «Фукусіма».

Проте К.Йосано відзначив, що тиск на економіку може бути компенсовано початком відновлювальних робіт, які зазвичай призводять до зростання внутрішнього попиту.

Збитки від землетрусу 11 березня можуть значно перевищити втрати від землетрусу 1995 року в Кобе, які склали 9,6 трлн єн.

За даними Світового банку, матеріальні збитки, яких завдано Японії землетрусом і цунамі 11 березня, склали 235 млрд дол.

Число жертв і зниклих безвісти у результаті стихійного лиха в Японії вже досягло 24 тис. осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі