Кабмін і вітчизняні НПЗ домовилися спільними зусиллями стабілізувати ціни на бензин

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Уряд підписав з вітчизняними нафтопереробниками Меморандум про партнерство.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго вугілля у середу, 30 березня.

У присутності прем’єр-міністра України Миколи Азарова меморандум підписав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, а від компаній-нафтопереробників - НАК «Нафтогаз України», ВАТ «Лукойл», ПАТ «Укртатнафта», ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", ВАТ «НПК-Галичина», ВАТ «ТНК-ВР Менеджмент».

Метою підписання документу є «створення умов для функціонування стабільного, прогнозованого та конкурентного внутрішнього ринку нафтопродуктів та його розвитку, недопущення необґрунтованих цінових коливань в умовах непрогнозованого зростання світових цін на нафту, забезпечення належного ресурсного наповнення ринку, прискорення модернізації вітчизняних нафтопереробних підприємств з метою збільшення глибини переробки нафтової сировини і забезпечення випуску нафтопродуктів підвищеної якості, сприяння зняттю цінового навантаження на споживачів нафтопродуктів, посилення енергетичної незалежності України».

Згідно з Меморандумом, Кабмін, зокрема, створить сприятливі умови проведення реконструкції (модернізації) виробництва з метою збільшення глибини переробки нафти та виробництва нафтопродуктів підвищеної якості, забезпечить належний контроль за якістю нафтопродуктів на внутрішньому ринку, сприятиме створенню умов для рівного, недискримінаційного доступу усіх учасників ринку до ресурсів нафтопродуктів, вироблених на вітчизняних нафтопереробних заводах.

У свою чергу нафтопереробники гарантують збільшення обсягів переробки нафтової сировини та виробництва нафтопродуктів.

Нагадаємо, що на сьогодні на 15:00 призначено засідання Експертно-аналітичної групи, на попередньому засіданні якої було встановлено межі цінового коридору на рівні 9,50 грн/л на А-95 і 9 грн/л - на ДП.

Як писало рані DT.UA, на думку самих нафтотрейдерів, у разі збереження теперішнього рівня цін на нафтопродукти і нафту у світі, найпопулярніша марка бензину А-95 протягом березня повинна подорожчати в роздробі до 10 грн/л і вище.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі