До 2050 року Індія стане першою за чисельністю населення країною у світі

Поділитися
Населення Індії до 2050 року перевищить населення Китаю майже на 200 мільйонів осіб. Такі дані отримано в рамках перепису населення, який проходить зараз і представлено у звіті Фонду стабілізації населення при Міністерстві охорони здоров'я та сім'ї Індії.
Населення Індії до 2050 року перевищить населення Китаю майже на 200 мільйонів осіб. Такі дані отримано в рамках перепису населення, який проходить зараз і представлено у звіті Фонду стабілізації населення при Міністерстві охорони здоров'я та сім'ї Індії.Згідно із статичними дослідженнями, за останні 100 років кількість жителів Індії зросла у 5 разів, при цьому за попередні п'ять років темпи її приросту зберігалися на рівні 1,4%, в той час як у Китаї вони складають 0,6% на рік. У 2009 році в Індії проживало 1,198 мільярда, в Китаї - 1,345 мільярда осіб. "Однак розрахунки, підготовлені урядом країни, показують, що до 2050 року індійців буде 1,6138 мільярда, а китайців - тільки 1,417 мільярда, - зазначив представник Національного реєстру населення Індії С. Чандрамулі. - Це означає, що вже до 2026 року демографічний приріст у Республіці Індія складе 371 млн громадян". Тим часом, згідно з розрахунковими даними, найбільш населеною окремою адміністративною одиницею у світі стане північний штат Індії Уттар-Прадеш, де буде жити 22% всіх індійців. На сьогоднішній день тут проживає 183 млн осіб - набагато більше, ніж у десятках окремих держав світу і приблизно стільки ж, скільки у Бразилії (187 млн). У штаті Махараштра на південному заході країни живуть 104 млн людей - рівно стільки ж, скільки і в Мексиці. Чисельність жителів північно-східного штату Біхар більше, ніж чисельність всієї Німеччини. У рамках перепису, який розпочався 1 квітня належить врахувати усіх громадян країни, вік яких перевищує 15 років. На те, щоб охопити всі 35 штатів і територій Індії, необхідно півроку напруженої роботи переписувачів. Процес підрахунку даних триватиме, згідно з попередніми розрахунками, більше 11 місяців, на нього піде більше 11 млн тонн паперу. Витратити на проведення цих заходів влади готові близько $ 1,3 млрд. Остаточна версія перепису буде випущена до середини 2011 року. А вже у листопаді громадянам країни почнуть видавати перші ідентифікаційні номери. Можна з упевненістю стверджувати, що індійський перепис-2011 - перший подібний проект у світі, який не має аналогів ані з точки зору побудови моделі збору даних, ані за масштабом і розмахом поставлених завдань. Ідентифікувати і випустити посвідчення особи більш ніж мільярду людей - найграндіозніше адміністративно-державне завдання з часів появи людства", - вважає міністр внутрішніх справ Індії Паланіаппан Чидамбарам. Нагадаємо, що станом на початок липня, за даними Ганноверського фонду "Населення Землі" (Weltbevölkerung), населення Землі досягло 6,89 млрд осіб. Експерти прогнозують, що до 2050 р. число землян перевищить дев'ятимільярдну позначку. При цьому населення України скорочується загрозливими темпами (за даними на 1 травня - 45888000 осіб, що на 17 тисяч менше у порівнянні з 1 квітня). За прогнозом ООН, із такими темпами населення України до 2030 р. зменшиться до 39 мільйонів осіб.

За матеріалами Інтерфакс Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі