Кім Чен Ір приймав парад разом з молодшим сином

Поділитися
У неділю, 10 жовтня, лідер КНДР Кім Чен Ір і його молодший син Кім Чен Ун приймали військовий парад у центрі Пхеньяну з нагоди 65-річчя Трудової партії Кореї.

У неділю, 10 жовтня, лідер КНДР Кім Чен Ір і його молодший син Кім Чен Ун приймали військовий парад у центрі Пхеньяну з нагоди 65-річчя Трудової партії Кореї.

Кім Чен Ун, якому, як вважається, 27 років, в кінці вересня став генерал-полковником, заступником голови Центрального військового комітету і увійшов до Центрального комітету Трудової партії Північної Кореї.

Політичні аналітики вважають, що це - перші кроки на шляху молодшого сина Кім Чен Іра до вершин влади.

У п'ятницю, 8 жовтня, високопоставлений північнокорейський чиновник вперше прокоментував інформацію про можливу передачу влади керівником КНДР Кім Чен Іром своєму синові Кім Чен Уну.

Чан Хон Соп, що входить у верхівку правлячої Трудової партії країни, в інтерв'ю агентству Ассошіейтед прес заявив: «Наш народ з гордістю приймає той факт, що з покоління в покоління йому випадає щастя мати великих вождів. Наші люди удостоїлися честі жити під керівництвом великого лідера Кім Ір Сена і великого генерала Кім Чен Іра. Тепер нам випала честь бути відомими генералом Кім Чен Уном».

Кім Чен Ір зочолює  Північну Корею з 1997 року. Вважається, що у нього серйозні проблеми зі здоров'ям, і що два роки тому він переніс інсульт.

Кім Чен Ір позбувся  високопоставленого викривача

Тим часом в Сеулі в неділю вранці стало відомо про смерть  високопоставленого перебіжчика з Північної Кореї - колишнього секретаря ЦК Трудової партії Кореї Хван Чжан Епа.

Хван Чжан Еп втік до Південної Кореї більше 10 років тому. За деякими повідомленнями, 88-річний перебіжчик помер у себе вдома від серцевого нападу.

Однак, як передає південнокорейське телебачення, влади в Сеулі не виключають і можливість того, що він був убитий.

Живучи в Сеулі, Хван Чжан Еп видав книги, що звинувачують Кім Чен Іра в авторитаризмі.

За матеріалами «Бі-Бі-Сі»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі