Настоятель Києво-Печерської Лаври порівняв клініку для хворих СНІДом з «кублом»

Поділитися
Настоятель Києво-Печерської Лаври архієпископ Павло назвав «кублом» клініку Інституту епідеміології і інфекційних хвороб ім. Громашевського для хворих СНІДом, що знаходиться на території Лаври.
Настоятель Києво-Печерської Лаври архієпископ Павло назвав «кублом» клініку Інституту епідеміології і інфекційних хвороб ім. Громашевського для хворих СНІДом, що знаходиться на території Лаври.«Ви хотіли б, щоб у вас у під'їзді було кубло? Щоб у вашій у квартирі, поряд або хоча б на одному майданчику жили люди зі страшними захворюваннями?» - запитав він, пише 8 липня газета «Нова». Архієпископ зазначив, що не засуджує хворих з цієї клініки. У той же час він запевнив  , що пацієнти з такими хворобами не повинні знаходитися «у центрі вселенського православ'я - Києво-Печерській Лаврі». Ще з 2005 року священики зверталися до влади з проханням повернути приміщення, які раніше належали церкві. У планах монастиря - відновити лікарню, у який би безкоштовно лікувалися священнослужителі і прихожани УПЦ (МП). Архімандрит Києво-Печерської Лаври Варсонофій у своєму коментарі «Новой» спростував інформацію про те, що клініку виселятимуть негайно. В той же час деякі ЗМІ повідомляли, що виселення клініки може відбутися вже наступного тижня. Нагадаємо, архієпископ Павло (у миру - Петро Лебідь) є депутатом Київради від Партії регіонів. Раніше Кабмін приняла рішення виселити з території Лаври всі об'єкти, що не стосуються  релігії, у тому числі й лікарню Інституту епідеміології і інфекційних хвороб ім. Громашевського, що століття тому було зведено біля Києво-Печерської лаври на пожертвування киян. За матеріалами газети «Новая»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі