Опитування: Більшість українців впевнені в існуванні цензури

Поділитися
Більшість громадян вважають, що в Україні існує політична цензура. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.
Більшість громадян вважають, що в Україні існує політична цензура. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.За словами директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка, більшість українців вважають, що політична цензура в країні «існує» (22,3%) або «скоріше існує» (34,2%). У той же час протилежної думки дотримується близько чверті опитаних («не існує» - 7,6%, «скоріше не існує» - 19,1%). Решта опитаних не змогли дати відповідь на запитання. Биченко додав, що під час опитування респондентам було запропоновано оцінити рівень свободи слова за п'ятибальною шкалою, де оцінка "5" означає наявність необмеженої свободи слова, "1" - означає повна її відсутність. Середня оцінка склала 3,27 бали. Не змогли дати відповідь на запитання 7,1% опитаних. Окрім того, респондентам пропонувалося висловити думку про дії щодо позбавлення ліцензій на використання частот телевізійного мовлення телеканалів ТВі та «5 канал». Тільки кожен дев'ятий з опитаних (11,6%) вважає, що головною причиною цих дій є те, що ліцензії видавалися з порушенням закону. Більшість респондентів вважають таку ситуацію тиском на ЗМІ: 28,3% опитаних переконані, що це політичний тиск на опозиційні канали, а 26,7% вважають, що таким чином представники влади, які мають інтереси в телевізійному бізнесі, протистоять конкурентам. Решта опитаних не змогли відповісти на запитання або дали інші відповіді. Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 30 вересня по 5 жовтня 2010 року у всіх регіонах України. Опитано 2007 респондентів у віці від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі