У Європі 30% населення вільно володіє хоча б однією іноземною мовою

Поділитися
Практично всі учні початкової школи в Іспанії, Італії, Люксембурзі та Швеції вивчають хоча б одну іноземну мову. Про це повідомляє з нагоди Європейського дня мов статистична служба Європейського союзу - Євростат.

Практично всі учні початкової школи в Іспанії, Італії, Люксембурзі та Швеції вивчають хоча б одну іноземну мову. Про це повідомляє з нагоди Європейського дня мов статистична служба Європейського союзу - Євростат.

«У цілому по Євросоюзу в 2008 року іноземну мову вивчали 79% учнів початкової школи і 83% середньої загальноосвітньої. Між тим, 30% дорослих в ЄС заявляють про вільне або хороше володіння однією іноземною мовою », - йдеться в повідомленні служби.

Найменше школярів вивчають іноземні мови у Великобританії (32%) і Ірландії (58%). Значна частина учнів шкіл вивчають другу іноземну мову в Фінляндії (92%), Нідерландах (86%) і Румунії (83%).

Більше за все в якості іноземного в ЄС викладають англійську мову. Другою іноземною найчастіше вибирають французька або німецька. За даними Євростату, російську мову як другої іноземної найбільше вивчають у Болгарії, Латвії, Литві та Естонії.

26 вересня в країнах ЄС святкують Європейський день мов, який покликаний привернути увагу до важливості вивчення іноземних мов з метою культурного та економічного розвитку європейського суспільства. За даними Європейської комісії, 11% малих і середніх підприємств в ЄС втрачають вигідні контракти через те, що їхні працівники не володіють іноземними мовами. Володіє хоча б однією іноземною мовою людині простіше знайти роботу, йдеться в інформації Євростату.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі